Busaba Eathai

Igår efter jobbet var det dags för en liten återträff med två f.d. kollegor; Sinead och Katie. Vi mötte upp på en thai-restaurang i Soho, som jag hört mycket gott om, och som faktiskt också var med på Time Out-listan – Busaba Eathai.

Sinead slutade först så hon hann dit och ta ett bord innan folket strömmade in, man kan nämligen inte boka.

Ber om ursäkt för de suddiga iPhonefotona!

Under min promenad till restaurangen gick jag igenom China Town där det kinesiska nyårsfirandet (nu är det kaninens år) var i full gång. Fullt med folk och färgglada lyktor svajandes över gatorna. Det är i sådana stunder som jag inser hur mycket jag älskar den här staden!

Några minuters promenad senare var jag framme vid restaurangen, som jag först faktiskt missade, p g a den lilla försynliga skylten. Lokalen var himla fräsch och inredd i mörkt trä. Rakt fram till höger kunde man hänga av sig och längs med den bakre väggen kunde man se in i köket. Det fanns stora fyrkantiga bord med tillhörande bänkar i hela lokalen, så om man inte var åtta personer i gruppen så fick man snällt dela. Jag tycker att det är rätt trevligt. Dels får man se mer av maten på menyn och dels kan man försöka gissa hur vissa människor känner varandra. People-watching är skoj!

Panerade räkor med dip och vegetariska vårrullar.
Satay-kyckling

Vi var alla tre vrålhungriga så vi beställde in 3 förrätter som vi delade: panerade jätteräkor med god dip, vegetariska vårrullar (som faktiskt var lite tråkiga) och satay-kyckling. Räkorna var jättesaftiga och fina och dippen var verkligen pricken över i. Vårrullarna var frasiga och fina, men smakade inte så mycket. Skulle inte beställa dem igen. Men det var också det enda negativa med hela stället. Kycklingen var riktigt saftig och fin (och den brukar oftast bli torr till denna rätt) och jordnötsdippen riktigt god.

Rosenäpple- och kycklingwok

Vi beställde också varsin varmrätt. Sinead valde rosenäpple- och kycklingwok med ris och Katie och jag valde pad thai och jag beställde in thai roti också.

Pad thai

Jag älskar pad thai och denna var riktigt god. Riktigt fräscha räkor, men det kunde gott varit lite mer ingefära i den, men den var riktigt god ända. Thai rotin smakade som friterat bröd, ganska likt langos, men nog utan potatis i smeten och var rätt gott, men den tillförde inte så mycket.

Servicen var bra, och trots att kön växte utanför (det var kö längs med hela framsidan av restaurangen!) så kände vi oss inte särskilt stressade. Maten kom snabbt efter att vi beställt den och vinet vi beställde var en god Sauvignon Blanc som var kall och god, och vi fick isvatten utan att be om det, vilket alltid är trevligt.

Notan för oss 3 blev knappt £60, vilket verkligen är som hittat för så mycket god mat och en skaplig flaska vin.

Detta stället rekommenderas i allra högsta grad! Det finns flera olika restauranger, men det verkar som att Wardour St där vi var, är en av de mest populära.

En reaktion till “Busaba Eathai

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s