Fredagskvällen…

…såg ut såhär hemma hos oss:

Räkor i paradiset med en twist. Hade i en skvätt (msk) torr sherry istället för vinet, lite pressad vitlök och 1 msk Heinz chilisås och det blev himla gott må ni tro. Denna rätt ska för övrigt helst lagas i kopparpanna, för det brukade mamma göra. 🙂

Enklaste salladen med spenat, little gem, tunt skivad rödlök, balsamico, extra virgin olivolja och en nypa salt. Några goda frön på hade varit pricken över i, men det kan jag inte äta.

Middagen avslutades med en god ostbricka. Min favoritost för tillfället är Ossau-Iraty som ni ser till vänster. En underbar ost gjord på fårmjölk från den baskiska regionen i Frankrike. I mitten ser ni en annan av mina all-time-favourites, tryffelhonung. Sååå gott till ost. Till höger en mjuk och krämig brie som det är gott med päron till. Och så Carrs water biscuits som är ett måste till. De, Bornholmske rågkex och Breton är mina favoritkex till ost och de enda av dem jag kan köpa här.

Fick några kokböcker idag som jag beställt från Amazon. Blev faktiskt lite besviken på Mumin-recepten men den är himla gullig ändå. Hummingbird Bakery boken är riktigt fin – nu ska här bakas cupcakes! Och Plenty är jag helt kär i… Vilka otroliga grönsaksrecept, jag vill laga varenda ett!!

Nu ska vi strax dra oss ut på landet! Hej hej på er!

4 reaktioner till “Fredagskvällen…

  1. Hittade din blogg via en kommentar du skriit på Matälskaren, och blev SÅ GLAD när jag såg ytterligare en person som gillar Plenty. Det är en HELT FANTASTISK kokbok!Eller hur?!

  2. Jag har ännu inte själv lagat något ur boken, men jag har ätit s. 36 (Den såsen! Ojojoj, det är något av det godaste jag ätit!), s. 60, s. 166, s. 208 och s. 245. Allt var mycket, mycket gott. Favoriterna var dock såsen till purjolöksbiffarna samt quinoasalladen.

    1. Har inte boken med mig, men ska kolla upp hemma vilka du ätit. Jag ska nog börja med sötpotatisklyftorna med lemongrass creme fraiche till lamm, men jag vill laga i princip hela boken! 🙂

Lämna ett svar till Hanna Avbryt svar