Hoppas ni alla hade en trevlig Alla hjärtans dag! Det hade vi. Mina cupcakes och chokladkakor fösvann kvickt på jobbet och sen när jag kom hem så fick jag ett kort av Christopher och han gav ett till mig. Och de var exakt likadana! Vi hade valt ett roligt kort istället för ett av de gulliga, men köpt dem i helt olika butiker. Antar att det betyder att vi passar bra ihop och känner varandra väl! 🙂
Efter lite stök i köket kom Jess och Chris, och med sig hade de champagne, vin och söta askar med choklad, så vi drack lite skumpa innan vi satt till bords.
Till förrätt gjorde jag en laxtartar med cream cheese-täcke och receptet kommer från en av kokböckerna i mammas hylla, men jag minns tyvärr inte vilken. Riktigt gott blev det i alla fall! Jag lyckades dessutom lägga upp det snyggt med hjälp av en kakform.
Till varmrätt blev det inbakad fläskfilé, och denna gången blev den helt perfekt! Till hade vi palsternackspuré och kokt sparris.
Till efterrätt blev det favoriten creme brûlée, med limesockrade blåbär till. De recepten kommer senare, men förrättsreceptet bjuder jag på nu. Riktigt gott blev det och väldigt fräscht och vårigt.


Laxtartar med cream cheese-täcke, 4 portioner
Steg 1:
300 g laxfilé
1 msk havssalt
1/2 msk strösocker
1 msk hackad färsk dill
Steg 2:
1/2 msk hackad färsk dragon
1/2 tsk dijonsenap
juice av 1/2 citron
salt, vitpeppar
Steg 3:
200 g Philadelphiaost
1 msk klippt gräslök
1 tsk paprikapulver
Gör steg 1 48 timmar innan servering. Skär bort skinnet på laxen. Blanda salt, socker och dill och klappa in i fisken. Lägg i en liten form och täck med plastfolie. Ställ i kylen i 2 dygn.
Steg 2: Tärna den gravade laxen. Blanda dijon, dragon och citronsaft i en skål och lägg i laxen. Smaksätt med salt och peppar.
Steg 3: Blanda alla ingredienserna till täcket.
Lägg en rund ring ca 6 cm i diameter och 4 cm hög mitt på en tallrik och lägg i en fjärdedel av laxen. Platta till ordentligt. Fyll upp med cream cheese-täcket och ta försiktigt bort formen. Upprepa med de andra tre tallrikarna. Jag lade lite ruccola sallad runt om och dekorerade tartaren med en citronskiva och en dillkvist. Servera med gott bröd.
Mums vad gott, och så lite extra gott med toppingen. Låter som ni fick en väldigt god hjärtemiddag!
Åj vad de ser riktigt gott ut! riktigt spännander för mig hehe 😉
wow, cheezus vad fint det ser ut! nästan så att jag önskade att jag åt fisk, hoho. låter som att ni hade en fin alla hjärtans dag!
Mårtenssons: Ja, toppingen blev riktigt bra till.
Sana: Härligt! 🙂
charlotta: Tack, det hade vi. 🙂
Mums, den där tartaren lät inte alls dum! 🙂