Laxtartar med cream cheese-täcke

Hoppas ni alla hade en trevlig Alla hjärtans dag! Det hade vi. Mina cupcakes och chokladkakor fösvann kvickt på jobbet och sen när jag kom hem så fick jag ett kort av Christopher och han gav ett till mig. Och de var exakt likadana! Vi hade valt ett roligt kort istället för ett av de gulliga, men köpt dem i helt olika butiker. Antar att det betyder att vi passar bra ihop och känner varandra väl! 🙂

Efter lite stök i köket kom Jess och Chris, och med sig hade de champagne, vin och söta askar med choklad, så vi drack lite skumpa innan vi satt till bords.

Till förrätt gjorde jag en laxtartar med cream cheese-täcke och receptet kommer från en av kokböckerna i mammas hylla, men jag minns tyvärr inte vilken. Riktigt gott blev det i alla fall! Jag lyckades dessutom lägga upp det snyggt med hjälp av en kakform.

Till varmrätt blev det inbakad fläskfilé, och denna gången blev den helt perfekt! Till hade vi palsternackspuré och kokt sparris.

Till efterrätt blev det favoriten creme brûlée, med limesockrade blåbär till. De recepten kommer senare, men förrättsreceptet bjuder jag på nu. Riktigt gott blev det och väldigt fräscht och vårigt.

Innan gravning
Gravad lax!

Laxtartar med cream cheese-täcke, 4 portioner

Steg 1:

300 g laxfilé

1 msk havssalt

1/2 msk strösocker

1 msk hackad färsk dill

Steg 2:

1/2 msk hackad färsk dragon

1/2 tsk dijonsenap

juice av 1/2 citron

salt, vitpeppar

Steg 3:

200 g Philadelphiaost

1 msk klippt gräslök

1 tsk paprikapulver

Gör steg 1 48 timmar innan servering. Skär bort skinnet på laxen. Blanda salt, socker och dill och klappa in i fisken. Lägg i en liten form och täck med plastfolie. Ställ i kylen i 2 dygn.

Steg 2: Tärna den gravade laxen. Blanda dijon, dragon och citronsaft i en skål och lägg i laxen. Smaksätt med salt och peppar.

Steg 3: Blanda alla ingredienserna till täcket.

Lägg en rund ring ca 6 cm i diameter och 4 cm hög mitt på en tallrik och lägg i en fjärdedel av laxen. Platta till ordentligt. Fyll upp med cream cheese-täcket och ta försiktigt bort formen. Upprepa med de andra tre tallrikarna. Jag lade lite ruccola sallad runt om och dekorerade tartaren med en citronskiva och en dillkvist. Servera med gott bröd.

Annonser

10 thoughts on “Laxtartar med cream cheese-täcke

  1. wow, cheezus vad fint det ser ut! nästan så att jag önskade att jag åt fisk, hoho. låter som att ni hade en fin alla hjärtans dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s