Inbakad fläskfilé ( v. 2) med palsternackspuré

I måndags gav jag mig på inbakad fläskfilé igen och denna gången blev den riktigt grymt bra, om jag får säga det själv. Christopher gillade smaken men hade hellre lindat in den i bacon och haft mindre svampbitar, medan jag är nöjd med den som den är. Men jag testar nog hans version nästa gång ända. 🙂

Inbakad fläskfile med bacon, champinjoner och timjan, 4 portioner

400 g fläskfilé

375 g kavlad smördeg

100-150 g champinjoner

6 skivor bacon

3 kvistar timjan

1 ägg, uppvispat

salt, peppar

Dela baconet i småbitar och stek krispigt. Lät rinna av på hushållspapper. Skiva champinjonerna och stek på hög värme i samma panna, i lite olja och smör. Salta och peppra. Blanda bacon och svamp och låt svalna helt. Repa timjan och blanda i.

Putsa fläskfilén. Bred ut smördegen och bred ut bacon-blandningen. Salta och peppra köttet och lägg mitt på. Rulla ihop hårt och nyp ihop skarvarna. Placera i en smord ugnsform, pensla med uppvispat ägg. Stick in en köttermometer i köttets tjockaste del. Sätt in i 200-gradig ugn tills köttets innertemperatur är ca 62 grader. Låt köttet vila 5 minuter innan det skivas upp.

Palsternackspuré, 4 portioner

1 kg palsternackor

mjölk

smör

salt, vitpeppar

Skala och dela palsternackorna, skölj och lägg i en kastrull. Täck precis med mjölk. Salta och peppra. Låt koka upp och koka på svag värme tills de är mjuka. Häll av mjölken men spara den. Puréa palsternackorna med en stavmixer. Lägg i smör och lite av kok-mjölken. Salta och peppra.

 

3 reaktioner till “Inbakad fläskfilé ( v. 2) med palsternackspuré

  1. cheezus, vad gott med sparris! jag drömde om det häromdagen, vi hade hur mycket sparris som helst! trist att vakna upp och inse att det inte fanns en sparris så långt ögat kunde nå. buhu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s