Gratinerad gnocchi med spenat och skinka

Så grymt gott!

Jag älskar min iPhone, och jag tror att alla (de flesta i alla fall) som har en känner likadant. Det jag älskar mest med min iPhone är att jag slipper gå vilse för jag har karta och GPS i den. Det behövs i en större stad, tro mig. Och sen kan jag ändra mina matleveranser med en fin liten app, vilket är perfekt när man glömt lägga till tandkräm. Och sen använder jag mina anteckningar flitigt. Bland annat så antecknar jag kom-ihåg-listor och recept där. Eller i alla fall en ingredienslista. Detta receptets ingredienslista hittade jag delvis i mina anteckningar, jag har ingen aning om vart jag hittade. Jag gissar en tidning hemma hos någon, men vet faktiskt inte.

Jag är ju dålig på att följa recept, och jag är inte bättre på att följa en ingredientslista, men jag fick i alla fall med allt och lade bara till lite. Och riktigt jäkla gott blev det! Skinkan kan såklart uteslutas för en vegetarisk version.

Förresten salvia, som ingår i receptet går utmärkt att frysa. Perfekt eftersom jag ofta inte använder all på en gång.

Klar för ugnen

Gratinerad gnocchi med spenat och skinka, 3 portioner

500 g gnocchi

250 g färsk spenat

smör

olivolja

1 schallotenlök

1 vitlöksklyfta

4 salviablad

1 1/2 dl gräddfil / creme fraiche

1/2 dl grädde

75 g riven parmesan

riven muskot

grönsaksfond

salt, vitpeppar

4 skivor tärnad rökt skinka

1/2 dl riven ost

Koka gnocchin al dente enligt anvisningar på paketet. Hetta upp smör i en panna och stek spenaten. Lägg i en skål. Hetta upp olivolja i samma eller en annan panna, fräs lök, vitlök och salvia utan att det tar färg några minuter. Häll i gräddfil, grädde och parmesan. Låt koka upp och tjockna något. Smaka av med fond, muskot, salt och peppar. Smöra en gratängform, krama ur spenaten och lägg hälften i botten. Strö hälften av skinkan över. Lägg i gnocchin, sedan mer spenat och skinka ovanpå. Slå över såsen och strö över osten. Gratinera i 20 minuter, 200 grader.

3 reaktioner till “Gratinerad gnocchi med spenat och skinka

  1. det här låter som en tiopoängare! har planerat att göra egen gnocchi inom en snar framtid, då ska jag ha det här receptet i åtanke!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s