Cake balls

Jag har sett cake balls lite överallt den senaste tiden, bl a hos underbara bloggen Flickan & kakorna, och ville såklart testa att göra sådana.

När jag bakade kärleksmums häromdagen tog florsockret slut, så jag kunde inte glasera hela. Den kakan som blev över smulade jag sönder och blandade med köpt frosting (fusk jag vet, men den behövdes användas upp). Och det blev faktiskt jättegott!

Tycker de är godast kylskåpskalla, annars blir de lätt för mäktiga.

Cake balls, ca 15 stycken

1/3 långpannekaka

150-200 g frosting (använde Betty Crockers vanilj)

200 g mjölkchoklad

strössel

Smula kakan i en bunke. Tyckte det var lättast med händerna. Blanda i frostingen. Rulla till bollar. Smält choklad i vattenbad och doppa bollarna. Strö över strössel och låt stelna i kyl.

Annons

9 reaktioner till “Cake balls

    1. Fridas mat: Ja, de är himla goda, men ack så mäktiga. T o m kakmonstren på jobbet var nöjda med en. 🙂

      Tina N: Tack!

  1. Tjiho vad kul att du testat! Visst är det praktiskt när man får rester över? Men jag håller med, mäktigt – och sött (som det mesta hos mig =)).

    Ha en underbar resa nu, för visst åker ni på semester i veckan? Låter sjukt spännande!

  2. Cake balls är underbart, jag brukar göra en egen slags deg, nästan som chokladbollar, och täcka över med choklad! gudagott 🙂

  3. Cecilia: Ja, riktigt praktiskt. Och gott!! 🙂 Vi åker imorgon. Tack, ska försöka rapportera därifrån. 🙂 Ha det gott!

    Sockerdrommar: Låter jättemumsigt!

  4. Vad är det för typ av frosting man använder?
    Betty Crocker finns inte här hos mig =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s