Afternoon tea på The Wolseley

I lördags regnade det, men vi tog oss ut på stan i alla fall. Först shoppade vi lite i Chelsea, tog en tur på Harrod’s och sen tog vi oss in till Piccadilly och kikade i herrekiperingsaffärerna på Jermyn Street och kikade in på Fortnum & Maso (mer om detta underbara varuhus kommer sen). Och klockan fem gick vi in på the Wolseley, bredvid Ritz och intog vårt afternoon tea.

Vi hamnade uppe på en balkong där det bara var vårt bord och ett till. Därifrån hade man perfekt utsikt över hela restaurangen och kunde se den effektiva servispersonalen dansa runt. För att vi inte skulle riskera att glömmas bort hade vi en liten service-knapp på bordet. 🙂

Vi valde allihopa deras afternoon tea, pojkarna tog Earl Grey och vi flickor valde the Wolseleys egen afternoon tea blend, som luktade (och smakade) rökt.

Vi fick in två våningsfat med en massa godsaker. Underst sandwichesen som man börjar med. Från höger var det: lax på fullkornsbröd, gurka på vitt bröd, cream cheese och selleri på tomatbröd, kyckling och dragon p vitt bröd och slutligen ägg och majonnäs på vitt bröd. Mina favoriter var sellerin på tomatbrödet och kycklingen. Laxen var lite tråkig och jag tycker verkligen inte om fullkornsformbröd, det smakar papp…  Från savoury går man till mellantinget scones, som fanns på den översta tallriken, men en kupa över så de höll sig varma. Det fanns t o m en liten fiffig krok på ställningen att hänga kupan på, de hade helt enkelt tänkt på allt.

The Wolseley har bara fruktscones, dvs med russin i, men de kan man ju peta bort, om man som jag och Maria inte tycker om russin i bröd och kakor. Sconsen var riktigt perfekta, luftiga och spröda, men absolut inte torra. Mina ligger verkligen i lä även om de också är goda. Till serverades naturligtvis clotted cream och jordgubbssylt, precis som det ska vara. Då kom förstås frågan vilket man ska ta först, clotted cream eller sylt. Inget är fel, Cornwall gör man på ett sätt och i Devon på ett annat. Clotted cream kommer därifrån nämligen, liksom mycket glass, för det är vanligt med boskap i de grevskapen.

Till sist provsmakade vi alla bakelserna. Det är nog tänkt att man ska ta några var, men vi valde att dela alla, så att alla fick smaka allting. Vi började med den rutiga kakan, som kallas Battenberg, det är sockerkaka färgad i rosa och gult, med sylt i skarvarna och marsipan runt om. Den smakade lite för mycket bittermandel enligt mig, men Christopher intygade att det var en bra version av Battenbergaren. Sen provade vi rabarbertarten som var riktigt god. Syrlig och fin. Därefter tog vi cheesecaken som var den godaste av dem alla. Den hade två lager kräm, vilket jag föredrar. Först cream cheese-fyllningen och överst ett gräddfilslager. Riktigt god! Sen smakade vi macaroonen med pistagesmak, som återigen smakade mest bittermandel som jag inte tycker om. Men den var väldigt fin i sin presentation och marängen (som smakade minst bittermandel) var perfekt. Därefter smakade vi chokladbakelsen, som var alldeles för mäktig för min del, men Christopher tyckte om den. Jag tyckte kakan underst var lite för torr, och att moussen överst visserligen var god, men att det var fel proportioner, det skulle varit mer kaka och mindre mousse.

Nu har jag varit extremt petig i min beskrivning, sådan är jag till sättet, men jag vill verkligen pängtera att vi hade hur trevligt som helst och att allting var superbt, det är bara jag som är kräsen. 🙂 Servicen var perfekt, trots att vi satt avsides, allting var jättegott och lokalen i sig är fantastisk.

Jag ber om ursäkt för de suddiga fotona, men jag ville inte släpa med mig systemkameran.

Annons

2 reaktioner till “Afternoon tea på The Wolseley

  1. Allt är faktiskt inte gott, så jag tycker att du har all rätt att vara petig! 😉
    Bra tips där med Macaronen. Doppad i choklad – ser gott ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s