Lite shopping

Tack snälla ni, för alla krya-på-hälsningar! Nu känns det lite bättre och jag hoppas verkligen att det håller i sig. Vill ju ha ork att stå i köket OCH jobba igen. Är på jobbet idag i alla fall, så vi håller tummarna.

När det gäller vår fantastiska resa till Syrien så har jag inte riktigt haft energi nog för att redigera bilderna, så jag börjar bakifrån och visar er vad vi köpte med oss hem.

Bakre raden visar chilipasta, rosenvatten och granatäppelmelass, kryddorna ni ser är hela torkade lime, hel kardemumma, malen saffran, chilipulver, sumak och zaatar (en kryddblandning innehållande sesamfrön och timjan)
Christopher köpte en kopparkanna till kaffe och på vår matrunda fick vi kryddor i en fin ask.
Tvål från Aleppo fick också följa med oss hem. Gjord på olivolja och lagrad i 8-10 år. Riktigt bra för den torkar inte ut händerna.

Håll tummarna för att magen ordnar upp sig snabbt som attan, så blir det en hel del om Syrien här framöver. 🙂

Annons

6 reaktioner till “Lite shopping

  1. Spännande prylar! Ska bli intressant att se om det blir några matexperiment av dem så småningom. Skönt att du mår bättre!

  2. Härlig shopping ni har fått med er hem, tvålen verkar väldigt spännande. Vad kan man hitta på med de torkade limerna? Sumak köpte vi i höstas men har inte kommit till skott att använda det än, kanske några bra tips att se fram emot?

    1. Martenssons: Det kommer tips framover – var lugna. Nu nar jag fatt tillbaka min aptit blir det mycket koksexperiment. 🙂

  3. hurra! köpte ni med er kaffe också? min kompis kokar alltid sött kaffe i en precis likadan kanna! sumak är grymt, speciellt i fattoush!

    1. Jag är inte så vuxen att jag dricker kaffe och Christopher tyckte kaffet var sådär… Han föredrar Kafferosteriets i Malmö. 😉 Ja, både sumak och fattoush är grymt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s