Syrien: Restaurang Beit Sissi i Aleppo

Både Lonely Planet och folk vi mötte i staden sade att Beit Sissi var bästa restaurangen i stan, så första kvällen i Aleppo gick vi hit.

Vi detta laget hade vi kommit på att vi tyckte mezze var godare än bara en varmrätt vardera, men både och blev alldeles för mycket mat, så vi åt mezze tills vi var mätta istället. Både bra för magar och plånböcker! Fast det ska ju tilläggas att det är riktigt billigt att äta ute i Syrien.

Vi blev faktiskt lite besvikna på Beit Sissi. Det var nämligen bara västerlänningar därinne, och då känns det genast som en turistfälla. Det får såklart gärna vara västerlänningar på restaurangerna, det är inte alla syrier som har råd att äta ute, men jag föredrar en blandad crowd.

Maten var god, men höll inte lika hög klass som Naranj, men vi får ju skylla oss själv för att vi började med landets bästa restaurang. 🙂 Men de hade en rätt här, som vi inte såg på Naranj, och det var sujok; korv lindat i krispigt bröd. Riktigt gott! Även de risfyllda auberginerna var goda, men resten fick bara precis godkänt.

Sujok
Fylld aubergine, påminde lite om vinbladsdolmar i smaken

Allt var dekorerat a’la 1970-tal med hackad isbergssallad, och det kändes som att restaurangen lever på sitt gamla goda rykte och har stagnerat numera. Synd, för det fanns potential.

Tabboulehn var inte lika god som Naranjs, denna var lite väl syrlig
Hummus med kött
Beit Sissi
Sissi Street
Jedeideh Square
Aleppo, Syria
Tel: 963 21 212 4362
Annons

4 reaktioner till “Syrien: Restaurang Beit Sissi i Aleppo

  1. Gillar dina resereportage skarpt, så intressant skrivet och härliga bilder. Nästan som man varit i Syrien lite grann…

    Ha en fortsatt härlig helg,
    Anki

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s