Jag fick lite dulche de leche över efter tårtan. En deciliter ungefär och eftersom jag avskyr att slänga mat tyckte jag det var bättre att använda upp den. Så jag bakade några chokladmuffins med en klutt dulche de leche i botten (och några fick en extra klutt på toppen med). De blev riktigt goda och försvann på ett kick på jobbet. 🙂
Receptet på muffinsen är närbesläktat med kladdkakesmeten, men blev helt annorlunda både i smak och konsistens tack vare muscovadosockret. Dessa blev jättegoda, men jag tycker inte att smeten passar till en kladdkaka.
Chokladmuffins med muscovado och dulche de leche, 12 st
1 dl dulche de leche
1 dl strösocker
2 dl ljust muscovadosocker
1,5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 g smält saltat smör (eller osaltat och 1/2 tsk salt)
2 ägg
Klä en muffinsplåt. Lägg 1 tsk ca av dulche de leche i varje form. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i smör och ägg. Blanda och fördela i muffinsformarna. Fyll dem till 3/4. Grädda i 175 grader ca 20 minuter eller tills de precis stannat.
Vilka mumsiga muffins 🙂
åh nej, det låter fruktansvärt GOTT =) Muscovadosocker tycker jag mycket om och dulce de leche är ju helt fantastiskt!