Tsunami, Clapham

Det får bli två inlägg idag, för jag är så lyrisk över sushin jag åt igår att jag helt enkelt inte kan vänta med att berätta för er!

Denna veckan bor min kompis Carina hos mig några dagar medan hon jobbar i stan, och igår hade vi en riktig tjejkväll. Först shopping i Covent Garden efter jobbet och sen åkte vi hem till Clapham och åt sushi på Tsunami. Det är min kompis Gaby som rekommenderat stället, och jag kan bara sparka mig själv på smalbenen för att jag inte gått dit innan, när jag bor så nära. Gaby är dessutom den som visade mig Trinity, och jag tror ni vet hur jag känner för det stället. Kärlek. Kära Gaby berättade nyss att kocken där vi åt igår har jobbat på Nobu, så inte konstigt att allt var så fabulöst gott!

Vi hade bokat bord till klockan åtta, och när vi kom dit var det bara några få lediga bord i lokalen. Restaurangen var trevligt inredd och kändes mysig och intim med dämpad belysning.

Vår servitör var jättetrevlig och lite flirtig, och visste när vi tittade på honom att vi ville betala, så vi slapp fråga om notan utan den kom direkt. Bra service helt enkelt. Och när vi druckit upp vårt bubbelvatten fyllde han ändå på glasen med vanligt vatten. Sånt gillar vi.

Uruselt foto med mobilen, men jag hoppas den kan förmedla lite i alla fall.

Men, det bästa av allt var maten. OJOJOJ, så god sushi! Den godaste jag någonsin ätit. Ever. Och Carina höll med. Den var så god att vi halvvägs igenom måltiden insåg att vi var tvugna att beställa in mer… 🙂

De har inga mixade tallrikar med sushi utan man beställer vad man vill ha. En makirulle gav sex bitar så vi började med tre sådana; lax, spicy tonfisk med avocado och tempuraräka. Laxen var jättegod, och nog den godaste laxrulle jag ätit men den bleknade i jämförelse med de andra två. OMG säger jag bara. Spicy tonfisk med avocado var supergod, och hade en god rödaktig sås ovanpå också. Och tempuraräkan var serverad på liknande vis med en nästan Rhode Island-smakande sås uppe på. Jag som älskar rå fisk ännu mer än Carina provade deras pilgrimsmussle-nigiri som också var jättefin. Len och fräsch och rejäla bitar fisk. Mums!

Detta var så gott att varje bit man tog så förvånades man över hur gott det faktiskt var. Om ni älskar sushi och gästar London, så gå hit, eller ännu bättre (för det är mer centralt) Tsunami på Charlotte Street.

Det var inte dyrt heller, för all den sushin (5 rullar och 2 nigiri), en flaska vatten och två glas vin samt dricks betalade vi ca £50 tillsammans.

6 reaktioner till “Tsunami, Clapham

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s