Nigellas sesam- och jordnötsnudlar

Det har inte blivit mycket matlagning denna veckan, jag har bara varit ute och ränt. Så nu långtar jag efter hemmagjord mat något fruktansvärt, men det kommer det inte riktigt att bli ikväll, jag är alldeles för trött. Men de har färska räkor med skal i affären, en sallad går snabbt att svänga ihop, och att koka några ägg och vispa ihop en aioli orkar jag. Och så får det bli vitlöksbröd till. Jag vet inte hur många fredagar under min barndom jag åt just detta, för fredagar var den kväll när mamma var trött och ville ha någt gott, festligt och snabbt på bordet. Då blev det skaldjur, som vi älskar.

Men förra veckan när jag faktiskt hade tid att laga mat, så svängde jag ihop en nudelsallad. Från boken Nigella Express som jag tycker bara blir bättre och bättre för varje gång jag tittar i den. Salladen är ruggigt lätt att göra men riktigt god. Perfekt till lunchlådan dagen efter! Vill man ha kött till, så föreslår jag marinerade kycklingspett.

Sesam- och jordnötsnudlar, 4 portioner

Dressing: 

1 msk sesamolja

1 msk vitlöksolja (eller vanlig olivolja)

1 msk soja

2 msk sweet chilisås

100 g jordnötssmör

2 msk limesaft

Sallad:

125g sockerärtor

150 g böngroddar

1 röd paprika, strimlad

2 vårlökar, skivade

550 g kokta, avsvalnade äggnudlar

20g sesamfrön

4 msk hackad koriander

Blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Blanda i allt utom sesamfrön och koriander. Blanda väl. Och tillsätt gärna lite extra olivolja om du tycker det blir för torrt. Strö över sesamfrön och koriander.

Annons

6 reaktioner till “Nigellas sesam- och jordnötsnudlar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s