Ottolenghis sötpotatisklyftor med citrongräs-creme fraiche

Ännu ett recept från underbara kokboken Plenty av Yotam Ottolenghi. Boken har en sån bra inverkan på mig, för jag äter mer grönsaker än någonsin förr, men jag behövde absolut lite hjälp på traven för att göra grönsakerna intressanta.

Kombinationen sötpotatis och friskt citrongräs och skärpa från ingefära hade jag aldrig kunnat komma på, men smakerna riktigt gifter sig med varandra.

Ottolenghis sötpotatisklyftor med citrongräs-creme fraiche

900 g sötpotatis

salt

mald koriander

Sås:

200g creme fraiche

1/2 citrongräs

50 g riven färsk ingefära

saft och skal från 2 lime

salt

Till servering:

hackad röd chili

hackad färsk koriander

Skölj sötpotatisarna och skär dem i 8 klyftor vardera med skalet på. Täck en ugnsform med bakplåtspapper/smörpapper och pensla med olivolja. Lägg i sötpotatisen och pensla klyftorna med olja. Strö över salt och mald koriander. Baka på 210 grader ca 25 minuter.

Hacka citrongräset fint och blanda med övriga ingredienser. Låt stå och dra medan sötpotatisen bakas i ugnen. Vid servering strö chili och färsk koriander över potatisen och servera med såsen till.

Annons

4 reaktioner till “Ottolenghis sötpotatisklyftor med citrongräs-creme fraiche

    1. Sötpotatis är ganska olik vanlig potatis. Den är dels betydligt sötare i smaken, mjukare och liksom lite trådig i konsistensen. Men jättegod! Tycker du ska prova! Klyftorna är verkligen hur lätta som helst, annars är mos också gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s