Apsleys

På gatan Knightsbridge vid Hyde Park Corner ligger ett fint hotell som heter the Lanesborough. Utanför står män i plommonstop (som i Thomas Crown affair ni vet) och det står alltid minst en Bentley parkerad där.

Inuti hoteller ligger den italienska restaurangen Apsleys – en Heinz Beck-restaurang som det står på hemsidan (Heinz Beck har en 3-stjärnig restaurang i Rom, och Apsleys har en Michelinstjärna). Vi har länge velat prova restaurangen, men deras a’la carte är en av de dyraste jag sett. Men via Top Table fick jag nys om ett erbjudande vi inte kunde motstå, tre rätters lunch, ett glas vin och kaffe för £35.

Äntligen fick vi se hur detta fashionabla hotell ser ut inuti, och vi blev inte besvikna. Det var smakfull antik inredning, och det kändes mer som någons herrgård än ett hotell. Det fanns inte ens en reception utan två antika skrivbord istället.

Restaurangen var inredd i art deco-stil vilket vi inte allt förväntat oss, men inredningen var jättesnygg med stora kristallkronor i taket.

Vår meny bestod av tre alternativ för varje rätt, och det fanns faktiskt inte så mycket information på den. När man läser lax, kyckling och risotto låter det ju inte så inspirerande, men när vår servitör berättade mer lät det desto godare. 🙂

När vi bestämt oss för vad vi ville äta, fick vi upphällt en otroligt god olivolja i en liten skål på assietten, och det fanns salt bredvid. Sen fick vi välja bröd att doppa i. Allt bröd var nybakat och fortfarande varmt och focaccian som jag valde var god och luftig.

Därefter kom amuse bouchen, en liten laxtartar med en risboll som var svart på utsidan och som serverades med tomatsalsa. Rätt så gott, men jämfört med den gudomliga amuse bouchen vi fick på Claridge’s så var det inte mycket i jämförelse. Men det blev bara bättre och bättre. Till förrätt valde Christopher ravioli med ricotta och spenat som var gjord på gnocchideg, tillsammans med hummer i tomatsås. Riktigt, riktigt gott! Jag valde en skaldjurssallad med mango och papaya och en massa spännande saker som jag inte har en aning om vad det var. Men gott var det i varje fall!

Till varmrätt valde vi båda kyckling, och det var då jag bara var tvungen att ta ett kort med mobilen. Det kändes inte riktigt som ett ställe man fotade maten på, men vi var helt enkelt tvungna! Ni förstår varför va?!

Kycklingen var rullad i krispig deg, serverad med ljuvligt krämig polenta, ramslökspuré och en massa andra tillbehör, bland annat confiterad kycklingkorv med lite chili i. Underbart gott! I vanliga fall brukar varken jag eller Christopher beställa kyckling när vi äter ute, men denna var fantastisk god.

Till efterrätt fick vi helt otrolig flingsaltsglass som passade riktigt bra ihop med chokladkakan vi fick till. I det lilla glaset var det ett slags gräddskum som också var fantastiskt gott. Lent i smaken.

Därefter fick vi te eller kaffe och fem små godisbitar vardera. Det var en mandelhistoria som var mjuk och fin, mörk choklad med kaffesmak, en hallonknapp, lemoncurdbakelse och en mörk tryffel med en liten hint av apelsin.

En underbar lunch vi aldrig kommer att glömma. Och det har ju gjort oss extremt sugna på a’la carten…

7 reaktioner till “Apsleys

  1. Hej!

    Tips, prova Gordon Ramsys Savoy. Var där för 2 veckor sen och det var helt fantastiskt! Värt varenda öre! Var också tvungen att smyga upp kameran varpå herren vid bordet bredvid kommenterade att jag borde ha en typ bredvinkel lins. haha kände mig som en turist! Pinsamt!

  2. Holy fuck vilken lunch! Jag DÖR. Ta mig dit NU!! Man kanske skulle ta en Londonweekend alltså, det verkar ju finnas hur mycket god mat som helst. Hoppas att ni får mysigt med dina föräldrar, hälsa din pappa och gratulera! Vad mysigt med besök på sjöfartsmuseum, min pappa var sjökapten, därför har jag alltid haft en förkärlek till sådana ställen. Hoppas att ni får en riktigt härlig påsk tillsammans!

  3. Haha, där sa du det! 🙂 Uuuuuunderbart gott, så ja, staden är verkligen värt ett besök! Tack för gratulationerna till pappa, mobilen har gått varm idag. Muséet var faktiskt inte så bra som man skullat kunna tro, så skippa det när ni åker hit. Coolt att din pappa var sjökapten!! Glad påsk på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s