Premiär för brittiska jordgubbar

Igår hittade jag till min stora lycka engelska jordgubbar i affärer. Odlade i Kent, minsann. Eftersom vi varit iväg och ätit trerätters finlunch (plus amuse bouche och tryfflar – rapport kommer) så blev det en enkel middag med räkmackor och jordgubbar med grädde och socker till efterrätt. Världens bästa efterrätt om ni frågar mig, och något jag kommer att äta de flesta kvällar under jordgubbssäsongen.

Vissa av jordgubbarna var lite syrliga, vilket inte är så konstigt såhär tidigt på året, men vissa var söta och goda.

Just nu har vi underbart väder, gick barbent i klänning och kofta idag minsann och solen sken. Passar utmärkt för nästan vecka kommer mamma och pappa och hälsar på!

14 reaktioner till “Premiär för brittiska jordgubbar

  1. Frida: Det förstår jag! Jag trodde inte det gick att få inhemska jordgubbar redan är ju van vid svenska. Men med lite mer sol så blir de ännu bättre om några veckor tror jag.

    Tina N: Inte så länge tills dess ju! 🙂 Tack, det ska jag göra!

  2. Låter inte helt fel att kunna gå barbent och njuta av solens värme. Tyvärr inget vi kunnat göra än, men vinterskruden har i alla fall fått ge plats åt vår/sommar kläderna.

  3. Men ååå va gott! Det dröjer nog ett bra tag innan vi får tag på svenskodlade gubbar.. men då ska det ätas! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s