England: Chapel Down

Bland rapsfält och böljande åkrar ligger vingården Chapel Down i Kent. De har en finfin affär som vi kikade (och handlade) i. Där hittade man deras egna viner (som fått bra kritik och går att köpa på andra ställen också), lokal cider, marmelader, kex och kallpressad rapsolja.

Jag fick nästan lite hemlängtan till Skåne när jag såg alla härliga rapsfält, både blommorna och oljan ligger mig varmt om hjärtat.

Vi gick också en runda och tittade på vinrankorna och deras kryddträdgård innan vi åkte till vårt mysiga b&b och svidade om inför middag på deras restaurang; Richard Phillips at Chapel Down.

Restaurangen låg på andra våningen, ovanför affären, hade mysig inredning och ett band som spelade. Dels blev vi erbjudna en enklare musikmeny men den kändes tråkig så vi beställde från a’la carten istället.

Christopher valde deras fina platter med charkuterier, bakad brie (detta ska jag minsann göra själv), chutneys och grejer.

Mamma och pappa valde en kräfttimbal med friterad blomkål. Mycket gott tyckte de.

Jag valde stekt svamp på brioche med stekt ankägg och det var gott, men saknade verkligen salt och peppar. Efter att jag bett om salt och strött på blev det mycket godare.

Till varmrätt valde pappa biff med dauphinoisepotatis med blåmögelost, som var riktigt mör och fin, Christopher valde kanin som var god men aningen torr och mamma och jag valde fisk; havsaborre med örtgnocchi och sparris.

Det var gott, men passade inte riktigt ihop som en rätt och både mamma och jag var eniga om att fisk kräver sås (men så är vi såsomaner också).

PS. Som ni ser är några foton tagna med en bra kamera och de andra med en mobilkamera, men ibland är jag lite för blyg för att dra fram DSLR:en i en restaurang…

Annons

6 reaktioner till “England: Chapel Down

  1. Tjusigt ställe! Måste vara mysigt att få komma ut lite med bil och se landet. London har sin charm, men grönt är skönt på många sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s