Key Lime Pie

Första kvällen när mamma och pappa kom hit bjöd vi såklart på middag. Deras flyg var försenat, men vi möttes på Paddington och tog oss hem via deras hotell. Med sig hade de hur mycket fina presenter som helst. Påskägg, bilar, Marabou-choklad, fina blåa handdukar och badlakan till badrummet, hjortfärs och vildänder. Och så saker jag beställt: lagrad gräddost från lokala osthandlaren (halleluja på det), några Santa Maria-kryddblandningar jag inte klarar mig utan, Heinz chilisås (som konstigt nog inte säljs här) och världens bästa lypsyl; Nueva från Apoteket.

Med sig hade mamma också ramslök som faktiskt överlevde i kylen medan vi var borta, och så hittade vi en skog full när vi var ute och körde, så jag fick plockat lite själv också.

Tillbaka till middagen så hade Christopher fått instruktioner om att han skulle förbereda kyckling med cidersås som serverades med potatisklyftor, broccoli och sparris. Och till efterrätt hade jag gjort en Key Lime Pie dagen innan. Receptet är The Hummingbird Bakerys och enda ändringen jag gjorde var att halvera receptet.

Riktigt gott tyckte alla utom möjligvis pappa som är lite väl kräsen när det gäller desserter, och på jobbet blev de riktigt glada när jag kom förbi med resterna dagen efter. Vi skulle ju iväg och inte kan man slänga sådana läckerheter!

Key Lime Pie (halverat recept), ca 6 portioner

250 g digestivekex

100 g smält smör

4 äggulor

1 burk (397 g) kondenserad mjölk

2,5 limes, saft och skal

2 dl vispgrädde

Smula sönder digestivekexen, blanda med det smält smöret och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet ca 20 minuter på 175 grader. Låt skalet svalna.

Sänk temperaturen till 150 grader. Blanda gulor, kondenserad mjölk, skal och saft från limen i en bunke. Fyllningen tjocknar av sig själv. Häll fyllningen i det avsvalnade skalet och grädda ca 40 minuter eller tills fyllningen har satt sig. Låt svalna och kyl några timmar i kyl. Vispa grädden och bred över precis innan servering. Dekorera med mer limeskal.

Annons

9 reaktioner till “Key Lime Pie

  1. Vilken kvalitetsleverans av förnödenheter! 🙂 (Och kvalitetsmiddag också för den delen, ska absolut testa ciderkyllingen.) När jag bodde i Spanien ville jag alltid få Djungelvrål levererat till mig vid svenska ankomster. Och kryddpeppar till köttbullar. Och färgtvättmedel, för de har inte fattat det här med att man inte vill bleka sin mörka tvätt i Spanien… 😉 Hoppas att du får en fin lördagskväll!

    1. Det är roligt det där vad man längtar efter när man bor utomlands. Kan få tag i det mesta i de svenska butikerna, som dessutom har webshop numera, men ost från lokale osthandlaren hemma det är grejer det! 🙂

  2. Vad kul att du hittade egen ramslök! Här hemma är kylen full av ramslökskorv som doftar så intensivt att det väller ut i ett enda moln när man öppnar dörren.
    Har nu tittat på alla bilderna från er rundtur och tycker den verkar makalöst häftig. Jag vill också åka runt på engelska landsbygden! Kanske blir det läge när brorsan flyttar till London i höst 🙂 Ha en fortsatt skön helg!

    1. Ja, jag blev överlycklig när vi körde förbi en hel skog full. Älskar doften, påminner mig om skogen hemma. 🙂 Ramslökskorv låter underbart, får nog testa de någon gång! Rekommenderar verkligen en rundtur här, det är så fint, och inte så jobbigt att köra mer än ut ur London. Ha en go helg!

  3. vad härligt med presenter! när jag bodde i NYC fick mina vänner förse mig med sura band (godiset), knorr färdig tomatsås (just då hette den tomatino) och framför allt cantadou pepparrotsost. hahaha. vilka minnen.

    1. Åhh, sura band. De var jag helt beroende av i tonåren. Helt sjukt vilka saker man saknar som utlandssvensk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s