England: Buckinghamshire

Buckinghamshire (eller Bucks) är det grevskap min pojkvän är uppväxt i, och det ligger mellan London och Oxford på ett ungefär.

Förra helgen var det dags för mina föräldrar att träffa hans mamma Eileen, så vi stannade till i hans hemtrakter. Först gick vi en runda i Eton och Windsor, som ligger på gångavstånd från varandra. Eton är mycket riktigt byn där den berömda skolan ligger. Elevernas uniform är för övrigt frack, så det känns lite surreal när man ser tonåringar i frack strosa runt i byn. Nu var det ju påsk så skolan var stängd.

Windsor är väl mest känt för Windsor Castle, där kungafamiljen bor ibland, men vi hade inte tid att gå in, men staden är också mysig att bara strosa omkring i.

På kvällen åt vi middag på den urmysiga puben The Royal Standard (som jag skrivit om tidigare) och åt god middag. Vi hade glömt bort hur stora portionerna var, så efter förrätt och varmrätt gav vi upp. Det fanns helt enkelt inte plats med dessert.

Hela min familj valde vitlöksräkor till förrätt. Kladdigt men gott!

Christopher smakade på deras franska löksoppa som var riktigt god med bacon i buljongen.

Eileen tog en getostsallad som jag valde i större format till varmrätt.

Det var söndag, så alla utom jag valde söndagsstek. Några lamm som här och några fläskkött. En rejäl portion med allt det klassiska; Yorkshire pudding, roast potatoes, gravy och grönsaker och palsternacksmos som ingen var så begeistrad över.

Annons

3 reaktioner till “England: Buckinghamshire

    1. Det gick över förväntan, med tanke på språkbarriären. 🙂 Räkorna var smarriga, ska nog försöka mig på något liknande hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s