Älskade sushi

Jag har tur som har en grym kompis. Gaby heter hon, och det var hon som introducerade mig både för favoriten Trinity och sushi-favoriten Tsunami, båda inom gångavstånd från lägenheten. I torsdags möttes vi på Tsunami och hela dagen hade jag längtat efter deras sushi – den bästa jag någonsin ätit.

Vi tog varsin förrätt också, eller en och en halv egentligen. Jag provade tartar på gulfenad tonfisk med en vakteläggula på toppen. Den kom fint serverad i ett spetsigt glas som var nedstucket i en skål med is.

Gaby valde marinerad tonfisk och så delade vi på en portion friterad bläckfisk med wasabimajonnäs.

Gott gott, men sen kom det vi båda väntat på – sushin!

Shrimp tempura roll med underbar sås

Vi valde shrimp tempura roll, som är helt fantastisk, spicy tuna roll som också är underbar och så dragonroll, som är som en shrimp tempura roll med ål och avocado.

Spicy tuna roll, mmmm
Dragon roll med ål och avocado

Jag valde pilgrumsmusslenigiri och Gaby valde japansk omelettnigiri. Så gott, vi njöt i fulla drag och det var precis så gott som jag mindes det! Om ni vill ha en utförligare beskrivning av smakerna så kika här, men denna gången kan jag i alla fall bjuda på snyggare bilder. Dessa är också tagna med mobilen, men dagsljus gör en enorm skillnad.

Om ni är på besök i London och vill äta detta, så behöver ni inte ta er hem dit jag bor utan det finns en Tsunami mera centralt också. Bra va?! 🙂

6 reaktioner till “Älskade sushi

  1. Oj, jisses så avundsjuk jag blir, det ser så vansinnigt gott och spännande ut. Älskar sushi men det är jag tyvärr ensam om här hemma, så det blir alldeles för sällan och då vanliga hämtepaketet…

    Tack så mycket för gratulationerna till oss igår o ha en fin helg,
    Anki (o Håkan)

  2. haha, min pojkvän har drägglat sig igenom hela det här inlägget nu haha. ser finfint ut! sushin alltså, inte calles dräggel :=)

  3. Mårtenssons kök: Tycker Håkan om japansk mat? Många japanska restauran ger serverar ju både sushi och annat, så ni kanske båda kan bli nöjda. Trevlig helg på er också!

    charlotta: Dregel ser sällan snyggt ut.. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s