Köttfärslimpan som öppnade en ny värld

Det röda är baconet som färgat av sig. Limpan var genomstekt när vi åt den.

Det är ganska ofta som jag vill laga något och exalterad berättar för Christopher om det, varpå han fryner eller på annat sätt indikerar att han inte alls är lika exalterad som jag. Men det gäller att stå på sig, för oftast får han ge med sig och erkänna att min version av rätten i fråga är god. Så var det med pastagratäng och så blev det med köttfärslimpa.

Jag antar att han liksom vi andra fått hemska skolbesprisningsvarianter av köttfärslimpa och den är ju som annan skolmat oftast inte särskilt delikat. Men jag visade honom, det gjorde jag. En köttfärslimpa med vitlök, färsk basilika och inlindad i bacon kunde det inte bli annat än gott. Dessutom använde jag the Pioneerwomans glaze uppe på, och det blev hur gott som helst.

Baconlindad köttfärslimpa med vitlök och basilika, 4 portioner

500 g nötfärs

1 dl ströbröd

1/2 dl mjölk

1 ägg

salt

svartpeppar

en näve hackad basilika

1 stor vitlöksklyfta, pressad

1 paket bacon

Glaze:

1 dl ketchup

2 msk farinsocker

1/2-1tsk engelsk senap (eller senapspulver)

valfri mängd tabasco

Häll ströbröd, mjölk och ägg i en bunke. Låt ströbrödet svälla. Salta och peppra rejält. Lägg i basilika, pressa i vitlök och blanda i färsen. Blanda väl och forma till en limpa i en ugnsform. Lägg bacon ovanpå lite omlott så att det täcker och vik in ändarna under köttfärslimpan.

Blanda ingredienserna till glazen och bred ut den ovanpå (så mycket du tycker är lagom). Stek i ugnen på 200 grader ca 40 minuter. Låt svalna några minuter innan servering så blir den lättare att skiva i snygga skivor.

6 reaktioner till “Köttfärslimpan som öppnade en ny värld

  1. det låter riktigt, riktigt gott! Och ja! Nattamackan var jättegod…remoulad och fisk är en riktig höjdare 🙂

  2. Karin: Ja, det var det faktiskt! Härligt när vardagsmat blir så god!

    Helena S: Allt blir godare med bacon, inklusive köttfärslimpa! Prova glazen också, lyfte verkligen rätten.

    Mårtenssons: Ja, eller hur?!

    Linda: Ja, väl värt att testa!

Lämna ett svar till Linda - Cupcakefluffan Avbryt svar