Rårörd vaniljkräm

Som avslutning på brunchen i söndags bjöd jag på rabarberkaka med Linneas (från Linneas skafferi) rårörda vaniljkräm. Den smakar ungefär som färdigköpt Milda Vaniljvisp men mycket godare. 🙂

Rårörd vaniljkräm, 6 portioner

3 äggulor

3 msk florsocker

1 msk vaniljsocker

3 dl vispgrädde

Blanda gulor, socker och vaniljsocker. Vispa fluffigt med elvisp. Vispa grädden fluffig i en annan bunke. Häll sedan över grädden till äggblandningen och vispa lite till, så det blir en luftig kräm. Om den blir stående en stund kan den dela sig, men bara vispa/rör upp den igen.

Annonser

13 reaktioner till “Rårörd vaniljkräm

  1. Då måste jag testa denna vaniljkräm. Alla vill nästan alltid ha vaniljvisp och jag tycker det är så mycket s–t i den. Detta låter som ett perfekt alternativ.

  2. jag måste prova det här receptet nästa gång det blir paj här hemma, gillar egentligen inte alla tillsatser i vaniljvisp (även om det är ganska smarrigt) 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s