Sallad med rödbetor och ugnsbakad chèvre

När jag äter sallad så vill jag att den ska vara mättande (och god) annars ser jag inte riktigt vitsen med att äta den. Missförstå mig rätt nu. Jag menar att endast några salladsblad inte är så näringsrika och inte heller mättande. Så jag vill gärna blanda in ingredienser som ost, kyckling, ägg, bacon, avocado etc. Just denna goda sallad innehåller den goda kombon rödbetor och getost. Lite pinjenötter till hade passat bra förstås, men det hade någon (läs: jag) glömt att köpa hem. Men det blev gott i alla fall, tack och lov! 🙂

Sallad med rödbetor och ugnsbakad chèvre, 2 portioner

2 little gem salladhuvuden

gräslök

4 färska rödbetor

chevre

1 tsk dijonsenap

1 del vitvinsvinäger

2 delar extra virgin olivolja

salt, vitpeppar

crema di balsamico

ev. pinjenötter och andra grönsaker

Skär bort blasten på rödbetorna och koka i lättsaltat vatten tills mjuka, ca 30-40 minuter. Låt svalna en aning innan du gnider av skalet med händerna. Dela i klyftor och låt svalna. Skölj salladen och fördela på två tallrikar. Klipp över gräslök och eventuellt andra grönsaker. Dela chevren i två skivor och lägg i en teflonform, salta peppra och ringla över lite crema di balsamico. Sätt in i ugnen, 200 grader 5-10 minuter. Lägg på salladen och strö rödbetor runt om. Blanda ihop dressingen, och smaka av. Häll över salladen och ringa över crema di balsamico. Servera med bröd eller krutonger.

13 reaktioner till “Sallad med rödbetor och ugnsbakad chèvre

  1. Ser jättegott ut! Helt rätt att koka rödbetor nu när de är så fina. Har gett mig på det jag med nyligen när jag gjorde isterband.
    /Jens

  2. Färska rödbetor tillhör det som vi har alldeles för sällan vilket vi konstaterar de få gånger vi väl har det… Men idag så blev det faktiskt av, i ett foliepaket tillsammans med andra godsaker, mums!

  3. Håller med dig om sallader. Jag vill gärna också ha mycket i om jag ska äta dem som ensam rätt. I denna har du ju bara en massa gott!

  4. Så himla god kombo ja, i alla möjliga sammanhang. Vi hyvlade rödbeta tunt på pizza och toppade med getost någon gång i vintras. Mycket gott. Apropå avsaknad av pinjenötter (det är standrard hos oss, avsaknaden alltså), så funkar det precis lika finfint med solroskärnor som rostas i en torr stekpanna.
    🙂

  5. håller med helt och hållet – en helt vanlig grönsallad blir jag inte mätt på. och getost och rödbetor kan ju liksom aldrig gå fel. tummen upp för det!

  6. Emmy: Så skönt att det inte bara är jag som tycker så.

    Tina: Den pizzan får jag leta upp i ditt arkiv – låter mumma

    charlotta: Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s