Plockmat med bakad brie

Vi var ute och åt i fredags med goda vänner och firade att Ian blivit ännu ett år äldre, så i lördags körde jag lite fredagsstuk på middagen, dvs plockmat. Älskar plockmat!

Bland annat så hade vi vi prosciutto och saucisson med crema di balsamico, melon, gott bröd, cornichoner och syltlök, rädisor och små plommontomater, chili marmelad, tryffelhonung, bakad brie med rosmarin och friterad purjo med paprikasås. Det sistnämnda får ett eget inlägg imorgon.Men den gudomliga (och otroligt enkla brien) kommer här:

Bakad brie med rosmarin, 2 portioner

4 bitar brie (2×2 cm ca)

färsk rosmarin

ev en klick honung

4 bitar bakplåtspapper/smörpapper

Lägg ost + rosmarin + ev honung på papper och forma ett knyte. Lägg de 4 knytena i en form och ställ in i eftervärmen i ugnen (alltså nyss avstängd ugn, hade min på 200 C) ca 5 minuter, så blir den helt mjuk och god och tar fin smak av rosmarinen.

11 reaktioner till “Plockmat med bakad brie

  1. Plockmat är något av det bästa, helt klart.
    Låter oerhört gott med den där brien! Och friterad purjolök, det ser vi verkligen fram mot med spänning

  2. Karin: Bakad kladdig camembert är snäppet bättre, men detta är också grymt gott.

    Cecilia: Ja, det får vi hoppas att någon gör!

    Madeléne: Tack, tror vi är många som älskar plockmat! 🙂

    Mårtenssons: Rekommenderar verkligen brien. Och purjolöken… 🙂

  3. Har aldrig ätit varm bakad ost, men kan tänka mig att det måste vara gott! Har ju sett att friterad camembert finns som dessert på vissa restauranger men jag vågar aldrig prova… Men det borde jag antagligen. 🙂

  4. Ett annat gott recept på bakad brie är att toppa en brietårte med hackade körsbärstomater, hackad färsk basilika och lite olivolja. Grymt! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s