Friterad purjo

I lördags njöt vi av plockmat (en stund i alla fall, sen fick jag ont i magen, suck) och då gjorde jag bland annat friterad purjo. Receptet kommer från Ottolenghis Plenty, men jag följde det bara delvis. Såsen hittade jag själv på och den passade riktigt bra till.

Friterad purjolök med syrlig sås, 2 portioner

3 purjolökar, ansade

1 ägg, uppvispat

ströbröd

salt, vitpeppar

minst 5 dl matolja

2 dl creme fraiche

saft av 1/2 citron

salt, vitpeppar

1-2 tsk paprikapulver

Skär purjon i 5 cm långa bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten (ca 15min). Låt rinna av. Värm oljan i en panna. Doppa purjon i först ägget sen i ströbröd + salt och peppar. Fritera tills gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper.

Blanda creme fraiche, citronsaft och kryddor. Servera.

9 reaktioner till “Friterad purjo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s