Siciliansk omelett

Ännu ett recept a’la Nigella, som är både snabbt och gott. Jag älskar omeletter, sen jag väl kom på att jag vill ha dem kladdiga, och det är alltid gott med ost i.

Perfekt till brunch, lunch eller en kväll när man har bråttom. För min del räcker detta till en måltid, men trots att Christopher fick en större omelett behövde han en bit bröd till för att bli mätt.

Siciliansk omelett a’la Nigella, 1 portion

2-3 ägg

en skvätt grädde/mjölk/vatten

salt/vitpeppar

smör till stekning

en bit krämig getost

färsk mynta

Vispa ihop ägg och vätska. Salta och peppra. Smält lite smör i en stekpanna på medelvärme. Häll i äggsmeten och sänk värmen till låg. Låt omeletten bli lite fast, strö sedan på getost och mynta. Stek färdigt den så som du föredrar den. Servera genast.

Annonser

7 thoughts on “Siciliansk omelett

  1. Älskar omelett. Det kan jag svänga ihop en lite när som bara för att det är så gott. Och nyttigt dessutom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s