Fler restaurangtips i London

Trots att det inte känns som att jag äter ute så ofta, så inser jag när jag tänker efter att jag har testat ganska många restauranger i stan. Och ändå finns det hur många som helst på listan över de som jag vill besöka.

Sist ni fick en lista på London-restauranger fokuserade jag på de billigare alternativen, och denna gång tänkte jag släppa fram de restauranger som hamnar en (eller två) prisklasser högre upp (utförligare recensioner hittas i i Äta ute-kategorin):

Joe Allen – Systerrestaurang till originalet i NYC. En riktig teaterrestaurang, som på kvällen är för dyr för vad de serverar, tycker jag i alla fall. Men deras deras grymma hamburgare till lunch är både prisvärda och värda ett besök.

Skylon – Har skrivit om Skylon tidigare, en av Terence Conrans många restauranger. Utsikt över Themsen, och det finns både den snofsigare restaurangdelen och den enklare grilldelen att välja mellan.

Quaglino’s – Hör också till Conran-familjen. Funky inredning med god mat nära Piccadilly. Lite för häftig inredning för min del, men skoj att se.

Gaucho – Argentisk biff-kedja som är grym. Inredningen är lite funky även här med vita bord, stolar av koskinn och dunkel belysning. Men de kan sitt kött! Innan man beställer kommer de ut och berättar för gästerna vid borden om de olika styckbitarna och marinaderna och visar t o m upp köttet.

Terroirs – Både vinbar och restaurang. God mat och riktigt trevliga smårätter. En av mina favoriter.

Brasserie Roux – Fransk mat i hotellet Sofitel St James. Trevlig service, god mat och helt ok priser. De serverar lite intressanta styckdetaljer som grisfötter, men även annat. Passar alla skulle jag vilja säga.

Thai Square – God thaimatskedja av den lite finare sorten, riktigt bra service och ypperlig mat!

Maze – Även utan deras måndagserbjudande, så kan man få bra mat för rimliga pengar. 1 stjärna och Gordon Ramsay-restaurang, dessutom riktigt trevlig personal, laid-back atmosfär och inredning.

Mango Tree – Av en slump upptäckte jag denna thailändska restaurang när jag åt middag med några vänner. Maten var grymt god, och fullsatt vid sju-tiden vilket såklart tyder på att fler än jag tycker den är bra.

PS. Kika gärna in här igen eftersom denna sidan kommer att uppdateras med jämna mellanrum.

2 reaktioner till “Fler restaurangtips i London

  1. Åh, vi åt på Mango Tree i Bangkok när vi var där för 5 år sedan. Så makalöst god thaimat fick vi där, minns att i Ankis syrras efterrätt simmade det omkring vaktelägg… mycket skumt men ack så gott!

  2. Sådana här tips är perfekta att få inför en resa. Så nu blev jag ännu mer sugen på att åka till London. En kollega ska snart dit och vi har pratat så mycket om London att jag i min fantasi redan sitter på ett plan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s