Silverkaka

I måndags hade jag tänkt baka något till jobbet. Men när jag lagat middag och ätit var jag inte längre på humör, så softade lite istället och tittade på geek-komedin Big Bang Theory. Efteråt var jag minsann pigg nog att baka, men dessvärre inte pigg nog att ta ett foto av kakan.

Trots att anledningen till att jag bakade en silverkaka var att använda upp äggvitor, så gick den åt fortare än kvickt på jobbet. Min chef sade dessutom att han alltid tycker om det jag bakar, och han försöker ändå undvika kolhydrater… 🙂

Silverkaka

100 g smör

6 äggvitor (2 dl)

1,5 dl socker

1,5 dl vetemjöl

1/2 dl potatismjöl (hade inget så använde majsmjöl och det fungerade bra)

1 ½ tsk bakpulver

rivet skal från ½ citron

Sätt ugnen på 175 garder. Smält smöret. Pensla formen med smör och bröa med ströbröd.  Vispa äggvitorna till hårt skum. Skaka i sockret.

Blanda mjölsorter, bakpulver och citronskal i en separat skål. Tillsätt smöret till äggviteblandningen och sist mjölet.

Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. 

4 reaktioner till “Silverkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s