En helg hemma

Hemma

Idag åker jag och Christopher hem till fina Skåne för en långhelg. Måndag är bank holiday och det råkade sammanfalla med ett bröllop hemma i Sverige på lördag. Perfect timing!

Det är nämligen Maria och Daniel (som hälsade på oss för inte så längesedan) som ska bli man och hustru. Det ska verkligen bli jätteskoj! Stort grattis i förskott!

Förutom festligheterna ska vi även hinna med att grilla med bästisen, hennes fästman och mina föräldrar och sen slappa, kanske gå en runda i skogen och stoppa magen full av god svensk mat.

Ha en underbar helg ni med!

8 reaktioner till “En helg hemma

 1. Jaså minsann, är du hemma i Sverige! Alla verkar gifta sig eller ha möhippa den här helgen.. Hoppas att ni har det trevligt!

  Hur gick det med din veganfrosting sen, fick du ihop den? Och, använder du rosenvatten mycket? Jag ska smaksätta bakverk med ros och vill testa annat än rosensocker som jag gjort själv innan och funderar mellan rosenvatten och -essens. Frågade runt på FB och de flesta svarade rosenvatten, men essens är ju mer koncentrerat, så då kanske man slipper sådant som att frostingen skär sig, tänker jag. Har du nån spontan tanke efter ditt experimenterande? Tänkte smaksätta antingen muffins eller topping/frosting beroende på.

  1. Lade nyss upp det inlägget, och tyvärr skar den sig sista gången med, så jag tror essensen skulle funka bättre. Jag gjorde så som vi kom fram till sista gången också, men det var tydligen för mycket rosenvatten för att det skulle gå, men med mindre hade det inte smakat tillräckligt… Annars har jag inte använt rosenvatten mycket, men tänkte testa den frostingen med vanligt smör och se om det är stor skillnad. 🙂 Ska bli spännande att se ditt resultat!

 2. Essance borde vara lösningen, tror jag. Så, du var hemma i Skåne? Hoppas helgen blev riktigt bra. Blåsig var den ju, tyvärr

  1. Ja, blev en visit hemma. Jätteskönt att komma hem, trots vädret. Det regnade i England så jag bytte faktiskt upp mig, haha

 3. Shit vad synd 😦 Berätta gärna om det blir någon skillnad med vanligt kosmör och rosenvatten, hade varit intressant att veta.
  Jag använder numera gräddbaserad frosting (utan smör/margarin) men har inte testat med annat än ett par droppar essens som smaksättning i den ännu. Står i valet och kvalet om jag ska använda rosessens eller -vatten, men säkrast är kanske att smaksätta bottnen/muffinsen istället. Blir sällan problem där (kanske om man anänder stora mängder och inte justerar ner övrig vätska).

 4. gah, vad jag har missat en massa saker här! hoppas att ni hade en supermegafin helg i sverige och att bröllopet var bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s