Som tilltugg i väntan på att maten skulle bli klar i söndags snaskade vi på dessa goda rullar. Det är tacksamt att göra små rullar med tortillabröd (håller samman bättre än vanligt tunnbröd) och jag har gjort många varianter, bland annat med lax och pepparrot. Men godast är nog dessa. Och ännu godare blir de faktiskt med crabsticks i lake från kyldisken, men någon sådan burk hittade mamma inte i affären så vi körde med räkor istället.
Det blev också hummus (som Emma hade önskat) med morots- och gurkstavar.
Vi grillade oerhört mör rostbiff i skivor och även fläskkotletter. Till hade vi bearnaisesås, baconlindad sparris, slaw och ugnsbakad nypotatis.
Eftersom det var Mors Dag hade mamma gjort tårta (jag vet, det skulle väl jag gjort, men jag var lite trött sen bröllopsfesten kvällen innan), en klassiker i vår familj, nämligen citronfromagetårta. Grymt god! Ett hett tips är att göra lite extra citronfromage att servera i skålar med några hallon eller andra bär.
Rullar med rödlök, stenbitsrom och räkor, 6 portioner
6 mjuka vetetortillas
creme fraiche
röd stenbitsrom
1 rödlök, finhackad
100-150 g skalade räkor
Bred ett tunt lager creme fraiche på varje bröd, bred stenbitsrom ovanpå. Strö på rödlök och räkor. Rulla tätt ihop till rulle, lägg på en tallrik och låt dra i en timme i kylskåp. Skiva upp innan servering och njut.
Med braspanna i dessertreceptet menar du som en långpanna antar jag. Låter mycket gott. Jag älskar desserter med citrusfrukter.
Räkrullarna ser också mycket goda ut. Trevligt med lite plockmat före middagen.
Heter det inte braspanna i your neck of the woods? Jag menar iaf en plåt med kant. 🙂