Just nu består dieten mest av sparris och rabarber och det gör absolut ingenting, men det gäller att förnya sig lite.
Förra veckan när det var kallt och regnigt här så gjorde jag en krämig sparrisrisotto. Både säsongsbetonat och comfort food. 🙂 Rekommenderas!
Sparrisrisotto, 2-3 portioner
300 g aborioris
2 schalottenlökar, finhackade
1 glas torrt vin, vitt eller rosé
olivolja
ca 1 l kycklingbuljong
1 dl finriven parmesan
200 g sparris
salt och peppar
Till servering:
hackad persilja
mer parmesan
Värm olivoljan i en stor kastrull, och fräs löken på medelvärme några minuter. Häll i riset och fräs någon minut till. Häll i vinet och låt det koka in till hälften. Häll i en slev buljong i grytan och låt koka under omrörning. Upprepa när vätskan kokat in tills riset är mjukt (ca 20 minuter). Dela sparrisen i bitar och stek i olja i en stekpanna. När riset är mjukt så blanda i riven parmesan, krydda med salt och peppar och lägg i sparrisen. Servera genast med lite extra parmesan på toppen och hackad persilja.
Din risotto ser så krämig och god ut!
Tack kära du!
Jösses vad gott det ser ut. Sparrissäsongen är så himla grymt god!
Tack! Och jag håller såklart med dig 🙂
det där är verkligen en av mina favoriträtter!
Min också!
Det låter jättegott! Vill förnya min matlagning och det här kan vara ett steg på vägen 🙂
Vad roligt!
Detta skulle nog till och med jag klara av. =) Låter sjukt gott (och ser även så ut) Pussen
Härligt bästis! 🙂
ooo my faves! älskar risotto, älskar sparris, älskar sparrisrisotto 🙂 Ser sjukt god ut i din tappning.
Tack kära du! 🙂
Åh, det är så himla gott med risotto… Att uppgradera risotton med sparris låter som en verkligt bra idé!
Ja, det är det verkligen!