Silverkocken fick mig häromdagen att bli sugen på tomatsallad, något jag inte ätit sen jag var i Provence 2007. Så det var ju helt klart dags igen.
Tomatsallad är verkligen den enklaste sallad man kan svänga ihop, men så himla god. Godast är den såklart med söta kvisttomater och det hade jag faktiskt fått fatt i.
Klassisk tomatsallad, 2 portioner
4 medelstora tomater
1/2 stor gul lök, finhackad
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2-3 msk extra virgin olivolja
salt
svartpeppar
Skiva tomaterna och lägg dem snyggt i en lite form / på en tallrik. Strö över löken, salt och nymald svartpeppar. Blanda samman senap, vinäger och olja till en dressing och häll över salladen.
Det var en ny variant på tomat och löksallad, senap har vi aldrig prova att ha i. Brukar bara ta rödvinsvinäger och olja, lite tråkigt sådär:)
tomat- och löksallad är verkligen THE sallad. brukar göra min med rödlök och små romanticatomater (och såklart olivolja och balsamvinäger). ljuvligt!
vad tokigt, men jag hade nästan glömt bort den här salladen! det får bli en revival snarast 😀