Pilgrimsmusslor med ärtmos och basilikasås

Det blev ju basilikatema på fredagsmiddagen, något jag inte planerat alls, men när jag stod där i köket kom jag till insikt om att basilika till ärtorna, jaaa, det passar minsann bra. Så det blev både en touch av pesto i själva moset och så full on basilikasmak i den goda såsen, som med fördel klickas på moset så att den smälter lite.

Trots att jag köper färska stora pilgrimsmusslor så kan de ibland smaka lite lite, då brukar jag pressa lite citron över dem innan jag steker dem, ett hett tips faktiskt.

Och ärtmos, testa det. Det är superenkelt, fräscht och otroligt gott.

Pilgrimsmusslor med ärtmos och basilikasås, 2 portioner

8 pilgrimsmusslor

1/2 citron, saften

en klick smör till stekning

400 g frusna petit pois

3 msk smör

2 tsk pesto

salt, vitpeppar

Såsen:

1,5 dl creme fraiche

1/2 citron, saften

1/3 bunte basilika

salt, vitpeppar

Mixa ihop såsen med stavmixer. Skär muskeln av alla pilgrimsmusslorna, lägg i en skål och pressa citron över. Koka upp ärtorna och koka i några minuter. Häll av vattnet, och mixa ärtorna med stavmixer. Klicka i smöret och peston, mixa igen. Smaka av med salt och peppar. Under tiden ärtorna kokar, stek pilgrimsmusslorna i smör på hög värme tills de är precis klara. Salta och peppra.

Annons

6 reaktioner till “Pilgrimsmusslor med ärtmos och basilikasås

  1. Jag har aldrig smakat pilgrimsmusslor, och det är inte utan att jag blir liiite sugen på att testa 🙂 Få se om jag någon gång faller dit.. Annars låter basilikasåsen också som något att sätta på att laga-listan.

    Trevlig helg!

    1. Aj löv pilgrimsmusslor och det kanske märks. Om du ska testa så testa en stor fet en, de små i frysdisken smakar inte alls som pilgrimsmusslor ska utan mest vatten. Ha en trevlig helg du med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s