Crème brûlée med Amarula Cream

Som ni kanske vet är min favoritefterrätt alla kategorier crème brûlée, tätt följd av pannacotta, men för att inte tröttna (det vore ju för hemskt) varierar jag smaken ibland. I lördags blev det därför crème brûlée med Amarula Cream, helt enkelt därför att jag avgudar denna goda likör med bär från Marula-träden i Sydafrika. (Amarulachoklad går inte heller av för hackor kan jag meddela. ) Detta blir också mitt bidrag till Månadens Sötsak, vars tema denna månaden är utländskt och det är ju detta x 2; franskt med själva crème brûléen och sydafrikanskt med Amarulan.

Crème brûlée med Amarula Cream, 2-3 portioner

3 äggulor

2/3 dl strösocker

2 dl grädde

1 dl mjölk

minst 3 msk Amarula Cream

brunt socker av strötyp

Rör socker och gulor pösigt. Värm upp grädde och mjölk, precis innan det kokar häll det i sockerblandningen under omrörning. Rör tills allt socker lösts upp. Blanda i Amarulan. Häll upp i formar. Grädda i 110 grader ca 35-45 minuter, tills smeten stelnat. Strö över ett tunt lager brunt socker och bränn av med brännare precis innan servering. (Brunt socker har lägre smältpunkt än strösocker.) Servera och njuuut!

Annons

17 reaktioner till “Crème brûlée med Amarula Cream

  1. Amarulalikör har vi inte haft hemma på ett bra tag, synd för det är ju en väldigt god smak på den. Låter som en väldigt god idé att hälla lite i brûléen:)

    1. En av de bästa sakerna med England är att man kan köpa sprit i vanlig matbutik och att de har erbjudande, tror jag fick min flaska för £8. Det gör vem som helst glad. 🙂

  2. Men Guud vad gott! Jag är också helt besatt av Creme Brulee, och har hela två flaskor Amarula Cream som står i skåpet och samlar damm. Det här ska jag tillaga snarast! Man glömmer bort creme brulee lite så här i sommartider när det äts rabarberpaj och jordgubbstårta. Det får det bli ändring på! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s