Rabarbercupcakes med cream cheese-frosting

I helgen slog jag ihop två recept och resultatet blev dessa galet goda cupcakes. Receptet på själva kakan kommer från Sofie på Mumsfillibaba och frostingen är Leilas (fast 1,5 sats). Dessa blev så uppskattade på jobb i måndags att jag önskat att jag gjort fler. T o m grabbarna åt cupcakes – och bad om receptet. 🙂

Rabarbercupcakes med cream cheese-frosting, 18 st

Kaka:

125 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 rabarberstång skuren i bitar

Frosting:

90 g mjukt smör
7,5 dl florsocker
(1,5 tsk vaniljsocker)
1,5 msk färskpressad citron, saften (jag tog rabarberpuré)
150 g Philadelphiaost

Lägg 2-3 rabarberbitar i botten på varje cupcakeform. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda i övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Grädda i 175 grader i 10-15 minuter.

Vispa smör, florsocker och vätska krämigt, tillsätt osten och vispa tills frostingen är glansig. Spritsa på de helt svala cupakesen och dekorera.

16 reaktioner till “Rabarbercupcakes med cream cheese-frosting

  1. Jag tycker fotot på dig i köket är det gulligaste 🙂 Du är så himla söt! och jag är ÖVERTYGAD om att cupcakes var galet goda. Kan man beställa några med kurir till Dubai?

    1. Tack gumman, tagit i sommarstugan såklart! 😉 Kanske inte riktigt klarar sig så långt, men i sommar kan du få så många du vill!

    1. TACK! Att få kommentaren finfin från dig känns sjukt stort, då du är cupcakesdrottningen, men jag blir mer och mer kompis med spritsen för var gång iaf. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s