Smaskens pasta med räkor

Jag gillar verkligen bloggen Smaskens som Annika driver, och där snappade jag upp vår lördagsmiddag häromveckan. Räkor i en sås på hemmakokad räkfond, vitt vin och creme fraiche, åh så gott!Jag hoppade över sockerärterna och lade till lite persilja och svartpeppar på slutet, men annars är detta helt och hållet Annikas recept så jag hänvisar till länken ovan för receptet.

Sedan jag gjorde räkfond första gången slänger jag numera aldrig räkskal, de slängs i frysen för att bli till fond vid ett senare tillfälle. Det är verkligen hur lätt som helst att göra fond och det blir så otroligt mycket godare än köpt. Så nu sparar vi räkskal, ok?!

4 reaktioner till “Smaskens pasta med räkor

  1. Alltså vi har provat koka egen fond på räkskal en gång, efter Mat-Tinas recept, och det blev bara räligt (på ren skånska!) och efter det så är vi lite skeptiska… Men säger du det så får vi kanske ta och trotsa vår skepticism och prova igen.

    1. Vad tråkigt att det blev så räligt! Förstår att ni är skeptiska! Jag gjorde som Lisa på Taffel skrev och det har gått bra alla gånger hittills. Så lycka till!

  2. Jag läste nånstans att man måste rensa ”skalen med”? Att ögonen gör fonden besk osv. hur gör du? 🙂
    Tack för en super härlig matblogg. 🙂

    1. Det behövs inte med räkor, jag har läst hos Lisa FW på Taffel att det endast är kräftögon man behöver rensa bort. Med räkskal ska man dock inte låta de koka för länge för då kan fonden bli besk. Tack så mycket för den fina komplimangen! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s