Första gången jag hörde talas om Two Fat Ladies var via den eminenta Gitto, och jag var tvungen att köpa DVD-boxen direkt. Damerna är lite i jobbigaste laget att lyssna till så jag portionerar ut avsnitten, men maten de lagar är väldigt inspirerande!
Detta recept är i princip deras, jag avstod bara från ansjovisen, och lade till parmesan istället. En riktigt god och mättande lunch blev det tillsammans med en kall dressing (creme fraiche + majo + italiensk salladskrydda) och en skiva bröd.
Bondbönssallad med ägg, bacon och parmesan, 1 portion
2 dl färska bondbönor, kokta
1 kokt ägg (så som du föredrar det), i kvarter
3 skivor bacon, stekt i bitar
olivolja
hackad persilja
svartpeppar
hyvlad parmesan
Blanda bönor, bacon, olja, persilja och svartpeppar. Lägg upp och tillsätt ägg och parmesan.
Bra lunchtips! ser gott ut…
Tack.
Vi gillar de engelska damerna skarpt, riktiga krutkärringar:) Ingen aning att de finns på DVD, måste genast kolla upp detta! Bra tips, tack.
Ha en bra vecka.
Verkligen krutkärringar! Jag köpte min box på Amazon.co.uk (tror de skickar till Sverige nu) för £10, så rekommenderas om ni vill ha den. Ha det så bra i veckan!
Tackar för receptet. Enkelt fulländad..
/Jens
Eller hur?! Det behöver inte vara så krångligt alltid… 🙂
Dessa damer är underbara! Men ingen jag har pratat med har sett serien. Hur har man lyckats missa dem?! Även om man bara zappar runt, så går det ju inte zappa förbi dem.
Bondbönor är så gott. Hittar dem så sällan bara.
Jag forstar inte heller hur jag helt missat det. När sändes det hemma?
Jag har helt och hållet missat Tow Fat Ladies, det där måste jag kolla upp! Trevlig sallad för övrigt, bacon och ägg i kan ju inte bli fel! 🙂
De är riktigt duktiga damerna, fast videokvaliteten ar kass, ser ut som sjuttiotal när dte är nittiotal… 😉