Det har nästan blivit en tradition att jag ställer mig och bakar på söndagar. Det känns som att jag har mest tid då. Jag ser till att baka kakor som håller sig fräscha och saftiga tills dagen efter, som cupcakes t ex, så att mina kolleger kan få ett måndagstreat.
Det blev chokladcupcakes med chokladfrosting de fick i förra veckan, båda recepten kommer från The Hummingbird Bakery Cookbook, bageriets första bakbok.
Jag försöker bli bättre på det här med dekorationer, men har inte allt tålamod i världen så jag håller mig till enkla dekorationer; rispappersrosor och genomskinligt glitter, båda går givetvis att äta men rosorna är nog inte så delikata. 🙂
100 g vetemjöl
20 g kakao
140 g strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
40 g mjukt smör
120 ml standard mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljextrakt
Vispa smör, kakao, socker, bakpulver och mjöl i en bunke tills det ser ut som sand. Blanda mjölk, ägg och vaniljextrakt i en annan bunke/bringare och häll i mjölblandningen lite i taget. Vispa tills allt är blandat, men vispa inte för mycket. Fyll cupcakeformarna till 2/3 och grädda i 175 grader 20-25 minuter. Låt svalna på galler.
Chokladfrosting, räcker till 14 cupcakes
300 g florsocker
100 g mjukt smör
40 g kakao
40 ml standard mjölk
Vispa socker, kakao och smör i en bunke, tillsätt mjölken i en stråle, vispa tills frostingen blir glansig. Dekorera cupcakesen när de svalnat helt.
SEr goda ut och smakar säkert gott också! 🙂
Jag testade engelsk kakmixer i veckan och det var en kul grej!
Vadå för kakmix?
Mmmm! Choklad är min fave 🙂 Nej de där waferrosorna är inte jättegoda, men väl så effektfulla mot det bruna.
Himla fräsiga rosor, ser ut om små miniklubbor ju.
Ja, jag forvantade mig att de skulle vara mindre, (kopte de online) men tyckte de funkade anda.