Som många med mig, är riktigt jag förtjust i Taffel-gänget som har hjärnkoll på det här med mat, och detta recept hittade jag hos bästa Gitto för ett tag sedan.
Jag lagade till det i förra veckan, en kväll ganska sent, för Christopher jobbade länge. Det passade på något vis att äta denna rätt vid 22-tiden, då den har spanskt urprung, och det är normal middagstid i Spanien.
Bläckfisken blev väldigt god, och det var riktigt roligt att tillaga rätten, lite lagom pilligt sådär! Jag beräknade två bläckfisktuber per man, men det var i mesta laget, Christopher orkade precis sina två, och jag som åt de minsta tuberna orkade endast en och en halv. Gittos recept är gjort för 6-8 tuber, så jag halverade hela receptet förutom såsingredienserna. Jag tillsatte också en skvätt balsamvinäger till tomatsåsen, bara för att det blir så himla gott. Till serverade jag vitt bröd att doppa i såsen (ett måste!) och en sidosallad med ruccola och fetaost. En lyckad måltid jag tackar Gitto för! Här hittar ni originalreceptet.
Låter väldigt gott. Frågan är bara vart jag skulle kunna hitta hela bläckfiskar.
Välsorterad fiskhandlare? Jag använder den 8-armiga (squid på engelska) och här kan man köpa tuberna rensade. Kanske finns i frysdisken också vill jag minnas att Gitto skrivit…
Bläckfisk är jag allt för feg för att våga prova 🙂
Det är riktigt gott, jag lovar!