Fylld bläckfisk a’la Gitto


Som många med mig, är riktigt jag förtjust i Taffel-gänget som har hjärnkoll på det här med mat, och detta recept hittade jag hos bästa Gitto för ett tag sedan.

Jag lagade till det i förra veckan, en kväll ganska sent, för Christopher jobbade länge. Det passade på något vis att äta denna rätt vid 22-tiden, då den har spanskt urprung, och det är normal middagstid i Spanien.

Bläckfisken blev väldigt god, och det var riktigt roligt att tillaga rätten, lite lagom pilligt sådär! Jag beräknade två bläckfisktuber per man, men det var i mesta laget, Christopher orkade precis sina två, och jag som åt de minsta tuberna orkade endast en och en halv. Gittos recept är gjort för 6-8 tuber, så jag halverade hela receptet förutom såsingredienserna. Jag tillsatte också en skvätt balsamvinäger till tomatsåsen, bara för att det blir så himla gott. Till serverade jag vitt bröd att doppa i såsen (ett måste!) och en sidosallad med ruccola och fetaost. En lyckad måltid jag tackar Gitto för! Här hittar ni originalreceptet.

Annons

4 reaktioner till “Fylld bläckfisk a’la Gitto

    1. Välsorterad fiskhandlare? Jag använder den 8-armiga (squid på engelska) och här kan man köpa tuberna rensade. Kanske finns i frysdisken också vill jag minnas att Gitto skrivit…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s