Mitt London denna veckan

Jag känner ibland att jag inte hinner med att skriva och tipsa om allt kul som händer i mitt Londonliv, så varje fredag ska jag försöka att ge er en lite personligare uppdatering. Med mat i fokus såklart.

Denna veckan har jag druckit goda viner på institutionen Gordon’s Wine Bar två dagar i rad. Baren ligger vid Embankment och är vida populär. Stor uteservering bredvid Victoria Embankment Gardens gör att den känns mysig. Vinlistan är varierad och prisvärd och man kan köpa god mat här också. De har ett bra urval av ostar, och oftast blir det just bröd och ost och lite tillbehör när jag är här. Men i tisdags var vi hungriga så Liz köpte sallader, en lever- och potatisgryta, kycklingspett, chiliräkor, bläckfisk och ost. Riktigt gott!

Jag hann också med en lunch på nyöppnade da Polpo i Covent Garden (drivs av samma företag som har Polpo, Polpetto och Spuntino) och vi var riktigt nöjda. (Eget inlägg kommer).

I helgen tar vi oss en liten breather och åker ut till landet, till Christophers mamma i Buckinghamshire. Det tar endast en halvtimme med tåget från Marylebone, sen är man i Morden i Midsomer-trakter. Här finns mysiga pubar, några trevliga affärer och skogar, åkrar och fält, så trots närheten till London är detta verkligen landet. Luften är lite friskare och det är mindre pollen i luften (ja, faktiskt, alla utsläpp i stan förvärrar den pollen som redan finns i luften) och man kan grilla. Sån lyx!

Ha en trevlig helg allihop!

6 reaktioner till “Mitt London denna veckan

  1. Låter mysigt för er att komma ut på landet! 🙂 Önsker er båda en härlig helg!

  2. Så mysigt det låter! Aldrig varit i Buckinghamshire, så håller tummarna för lite tips sen 🙂 Trevlig helg på er!

  3. Det tycker jag var en toppenide’. Det är så roligt att läsa om ditt liv där borta. Skiljer sig en hel del från mitt familjeliv i vår lilla stad 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s