Pulled pork på annat vis

Alltså om ni inte testat pulled pork ännu, kära vänner, så gör det. OK?! Jag har bara tillagat det två gånger nu, men på helt olika sätt. Första gången i ugnen, efter Lisas recept. Andra gången i Crockpoten efter mitt eget recept eftersom chipotlen blev restad när jag beställde hem matvaror. Men improvisation blir oftast bra. Eller som i detta fallet – gott!

Jag ersatte chipotlen med Reggae reggae-sås (annan BBQ-sås funkar lika bra), tillsatte kryddor, lök, vitlök och en skvätt konjak. Sen när köttet var klart lät jag det vila i folie och reducerade såsen i en kastrull tills den blev tjock och klibbig, och så blandade jag den i köttet istället. Jäklar vad gott det blev!

Till hade vi smörstekta tortillasnibbar (sjukt gott, tack Pytte som upplyste mig om det), riven ost, avocado, tomat, den underbara slawn, lime, creme fraiche och tortillachips. Jag blev nästan ledsen när jag var mätt och inte kunde äta mer, så in i bomben gott var det! Så testa är ni snälla. Perfekt bakismat eller istället-för-tacos-mat som faktiskt lagar sig själv.

Pulled pork – en annan variant, 4 portioner

1,1 kg karré

1 lök, skivad

2 vitlöksklyftor, skivade

1 dl Reggae reggae eller annan BBQ-sås

1 msk spiskummin

1 msk mald koriander

salt

svartpeppar

en skvätt konjak/whisky

Lägg köttet i en gryta. Blanda allt utom lök och vitlök och smeta in köttet med. Lägg lök och vitlök ovanpå. Sätt på slowcookern på låg värme ca 3 timmar, högre värme 1-1,5 timmar, alternativt i ugn 125 grader ca 4 timmar. Se bara till så att grytan inte blir torr, häll i så fall i lite vatten. Låt köttet vila, dra sedan isär det med två gafflar. Reducera såsen från grytan tills den är tjock och klibbig och blanda i det isärdragna köttet. Njut av det bästa grisen har att erbjuda!

Annons

3 reaktioner till “Pulled pork på annat vis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s