Da Polpo

Jag berättade ju att jag förra veckan besökt den hyfsat nyöppnade italienska restaurangen Da Polpo i Covent Garden. Dit gick jag med min kollega Caroline, som liksom jag tycker om att laga mat, baka och äta god mat.

Vi beställde in dagens special som var mackrilltartar med pepparrotssås. God tartar med såsen var aningen för stark. Chiliräkor och grillad focaccia beställde vi också in. Räkorna var goda och precis vad vi förväntade oss, och ruccolan i den starka oljan var nästan lika gott. Foccacian var riktigt god, men inte lika mjuk som vanlig foccacia. Det fanns flera sorters köttbullar att välja mellan och vi fastnade för de med fläskfärs och fänkål, och de var riktigt goda. Fänkålssmaken var precis lagom. Vi beställde också in en pizza med skinka, sparris och taleggio men utan tomat och den var riktigt god.  Allt var faktiskt riktigt gott, men vi tyckte båda två att köttbullarna och pizzan var allra godast. Vi kom också på den briljanta idén attvi ska äta oss igenom hela menyn, så hit kommer vi att gå igen.

Förutom att maten är god och man blir sådär härligt lagom mätt när man sitter och plockar med mat under en längre tid, så är stället trevligt inrett i rustik stil, servicen var bra (men kanske aningen långsam med tanke på att det inte var så fullsatt), läget är perfekt mitt i Covent Garden men framför allt så är det prisvärt. Notan blev inte dyrare än £30 för oss båda.

Da Polpo
6 Maiden Lane
Covent Garden

2 reaktioner till “Da Polpo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s