Kyckling och chorizo med rostad nypotatis

Det bästa sättet att få god mat i utbyte mot liten arbetsinsats är att använda ugnen. Häromdagen fick jag till det alldeles ypperligt med kycklinglår och chorizo, rostad nypotatis och rotselleri. Chorizon ger såpass mycket smak till kycklingen att allt som behövs är lite salt och peppar. Till hade vi den goda slawn och chilimajonnäs, men majon var faktiskt överflödig och jag behöver arbeta lite mer på receptet innan jag är helt nöjd.

Men kycklingen och chorizon blev riktigt god, så det receptet bjuder jag på direkt. 🙂

Kyckling och chorizo med rostad nypotatis och rotselleri, 2 portioner + lunchlåda

800 g kycklinglår

1/2 ring chorizo

300 g nypotatis

1/4 rotselleri

olja

citronpeppar

salt

vitpeppar

Lägg bakplåtspapper i en ugnsform. Lägg i potatisen hela, samt rotsellerin skuren i stavar. Tillsätt olja, salt och citronpeppar. Lägg kycklinglåren med skinnsidan upp i en annan ugnsform. Skiva chorizon och lägg tillsammans med kycklingen. Salta och peppra.

Ställ in båda formarna i ugnen ca 45 min-1 h, 200 grader. Potatisen kan du lämna därhän, men vänd kycklingen om efter ca 15 minuter, och sen tillbaka med skinnsidan upp efter ytterliggare 15 minuter. Servera med slaw av något slag.

Annonser

4 thoughts on “Kyckling och chorizo med rostad nypotatis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s