Min födelsedag del I: L’Atelier de Joël Robuchon

Det var ju min födelsedag och jag blev verkligen kungligt firad! På lunchen tog min kollega Caroline med mig till L’Atelier de Joël Robuchon (som ligger bredvid the Ivy i Covent Garden) och vi njöt av en hel massa läckerheter. De har både en prix fixe-meny, vanlig a’la carte men också en meny med smårätter som vi föll för.

Allra först fick vi in en ljuvlig amuse bouche, anklever som var helt gudomligt god (normalt är jag inte så förtjust i det) med gott skum på toppen.

Därefter åt vi ljuvligt ägg i cocotte med svampmousse/skum ovanpå. Helt underbar och en av mina favoriter, ljusår från mina frukostägg i cocotte även om de är goda de med.

Vi smakade också på krabbvåffla som kom i en fin liten ställning med sallad till. Helt otroligt goda med dragon i.

Därefter fick vi in en stor räka i filodeg med pistou. Enkel men underbar.

Vidare smaskade vi i oss röding med bläckfisk, liten potatiskaka och bläckfiskbläck. Fisken bara föll sönder och var riktigt god.

Vi avslutade med grisfötter (endast köttet) med pancetta och parmesan på rostat bröd. Helt fantastiskt gott!

Till drack vi ett glas vitt vin från Luxemburg, som jag hade rekommenderat om jag kommit ihåg namnet på det. För först gången i mitt liv avböjde jag tårta då jag var alldeles lagom mätt. På eftermiddagen fick jag inte så mycket gjort på jobbet eftersom jag svävade på små matmoln och dessutom fick ladda inför kvällens restaurangbesök. 🙂

L’Atelier de Joël Robuchon
13-15 West Street,
London
WC2H 9NE
Annons

20 reaktioner till “Min födelsedag del I: L’Atelier de Joël Robuchon

  1. Men hallå GRATTIS! Hur smygig har du varit med det här då? Eller kanske jag som varit frånvarande, känns som det kan va så. Jättegrattis iaf och hoppas att du blev ordentligt firad (ser ut så hihi)!

      1. Kul att höra! Ser det på nya inlägget också. 🙂 Kul med folk som firar ordentligt, tycker jag.

  2. Vilken fantastisk lunch! Det är något jag verkligen saknar sedan jobbkontoret flyttat från vasastan och rakt ut i spenaten, ja att kunna gå ut och lyxlunca… Vi har en sorglig lunchrestaurang och vill man ha något annat än pizza runt hörnet så är det typ en kvart med bil för att luncha på en golfklubb, vilket vi aldrig hinner…..

    1. Vilket tråkigt byte! Jag älskar att finluncha, hellre det någon gång ibland och lunchlåda för det mesta än oinspirerande luncher!

  3. Men GRATTIS!! Vilken brakmiddag. Förstår att du hoppade tårta. Nästan överflödigt…. Grisfötter var ju intressant. Tur att inte hela tassen låg på tallriken:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s