Min födelsedag del II: St John

Jag hade en riktig matdag på min födelsedag, först L’Atelier de Joël Robuchon till lunch med Caroline och sen St John i Smithfield på kvällen med Christopher.

Smithfield är ett område nära Farringdon tube, som är känt för sin köttmarknad och bl.a. John Torode (programledare i Masterchef) har sitt emperium Smith’s of Smithfield där. Här finner man också Fergus Hendersons restaurang St John, som vi besökte.

Restaurangen är inhyst i en föredetta fabriks- eller lagerlokal, helt i vitt, både på utsidan och insidan. Direkt där man kommer in ligger baren med några bord, och en halvtrappa upp till höger ligger matsalen.

I brist på en bättre beskrivning, så skulle jag vilja kalla restaurangen väldigt rustik, ganska nergången faktiskt, men det är naturligtvis meningen. Helt perfekt ställe för en måndagsmiddag och matsalen var full.

Så fort vi satt oss kom brödet in på bordet och en minut därefter kom Hildonvattnet jag beställt med deras egen logga på. Servicen var snabb, effektiv och trevlig, och jag var faktiskt riktigt imponerad av den. Liksom den fantastiska maten bidrog det till att man genast tyckte om stället.

Jag valde deras märgben med persiljesallad till förrätt, som jag hört mycket om, och den kom med rostat bröd och flingsalt, vilket var allt som behövdes för en underbar matupplevelse.

Jag fick in hela 5 ben, så Christopher fick också smaka, och jag provade en bit av hans ankhjärtan med rädisor. Riktigt gott det också, men benmärgen var strået vassare.

Till varmrätt beställde jag in duva med mosad zucchini. Mycket mycket gott. Köttet var fortfarande lite blodigt och oerhört mört.

Christopher valde lammbräss med bacon och majrova och det var helt fenomenalt gott. Jag har tidigare ätit bräss på andra restauranger, men aldrig har de varit såhär möra och goda. Helt underbart gott!

Till efterrätt delade vi på ett halvt dussin madeleiner, som vi båda älskar. Det var 15 minuters väntan, vilket vi visste om, så vi passade på att smälta maten en stund. Madeleinerna var fortfarande riktigt varma, komna direkt ur ugnen, smöriga och alldeles alldeles ljuvliga.

Ännu ett ställe jag varmt rekommenderar, speciellt till riktiga foodies. Men även om man inte är så äventyrlig av sig så fanns det annat fint på menyn, som ändras varje dag, mycket fisk t ex. Som jag nämnde var det fullsatt på en måndag och det fanns både familjer, par, och äldre i lokalen, en skön blandning med andra ord.

St. JOHN Bar and Restaurant
26 St. John Street
London
EC1M 4AY
Annons

6 reaktioner till “Min födelsedag del II: St John

  1. Vilken födelsedag!!! OMG så mycket god mat. Vilka spännande rätter ni smakade på.Så kul att äta lite annorlunda mat. Minst sagt mil i från Kalmars restaurangutbud…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s