Chokladcupcakes med GOD vaniljfrosting

Jag har länge tänkt att jag skulle testa ett recept på frosting som jag hittat hos Pioneerwoman. Inlägget har titeln; That’s the best frosting I’ve ever had, och det var tillräckligt för att göra mig ordentligt nyfiken.

Frostingen är jättegod, men den skiljer sig inte extremt mycket i smaken från Hummingbird Bakery-varianten jag brukar göra. Den är smörig, men den är i alla fall inte alltför söt. Det jag faktiskt gillade allra bäst med frostingen var tillvägagångssättet. Inget florsocker innebar att jag slapp florsockermoln i köket. Underbart!

Skämt åsido, så är frostingen underbart god, en kollega på jobbet tyckte den var godast av de jag gjort hittills, men själv tycker jag det står lika mellan den och Hummingbirds variant. Om inte annat, så testa detta receptet för att det är så annorlunda, det innehåller nämligen bottenredning!

Det bör ju serveras kaka till frosting, så jag provade ännu ett Pioneerwoman-recept, som räckte till 12 cupcakes och en liten springform. Kakan var väldigt saftig och god, även dagen efter, men den kunde smakat mer av choklad. Den innehåller buttermilk, vilket gör den saftig, och det finns ju inte att få tag på hemma, men jag hade substituerat den med filmjölk, då båda är syrliga och ungefär lika tjocka i konsistensen.

Chokladcupcakes/ -kaka, 12 + en liten springform (ø 15 cm)

475 ml vetemjöl

475 ml strösocker

1 krm salt

4 msk kakao

225 g smör

235 ml kokande vatten

120 ml buttermilk (eller filmjölk)

1 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljessens

Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kakao. Häll i det kokande vattnet och låt det koka ca 30 sekunder, stäng sedan av plattan. Blanda med mjölblandningen.

Vispa upp äggen med en gaffel och blanda med buttermilk, bikarbonat och vanilj. Blanda i chokladsemeten. Fyll formarna och baka i 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna helt.

Vaniljfrosting, till 12 cupcakes och en kaka

5 msk mjöl

235 ml mjölk

1 tsk vaniljessens

235 g smör

235 ml strösocker

Häll mjölk och mjöl i en kastrull, hetta upp och rör tills blandningen är mycket mycket tjock. Tillsätt vaniljen. Låt svala HELT. Vispa smör och socker fluffigt. Blanda i mjölblandningen och vispa ordentligt med elvisp till konsistensen liknar hårt vispad grädde. Dekorera de helt avsvalnade kakorna.

Annons

6 reaktioner till “Chokladcupcakes med GOD vaniljfrosting

  1. Nu har vi uppdaterat oss hos dej, så vansinnigt mycket gott du har njutit av de senaste veckorna! Farligt att läsa om, vi har just börjat på att käka enligt GI… blv en lite väl njutbar semester om man säger så:)
    Och födelsedag har du också haft, ett försenat GRATTIS till dej från oss (hoppas vi är ursäktade:)) !
    Vädret i Skåne har vi nog lyckats fixa till i alla fall, det verkar som vi fick en del av solen med oss hem i väskorna.

    1. Klart ni är ursäktade när ni fixat fint Skåne-väder! 🙂 och tack! Hoppas ni haft en trevlig resa, och vad gör det om det blir lite för mkt av det goda, det är det värt ibland. Ska också försöka vara duktig efter semestern, behövs här med. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s