Brownies med bästa chokladfrostingen

Jag brukar ju baka en hel del och ta med mig till jobbet, bara därför att jag tycker det är roligt att baka och jag vet att mina kollegor alltid är fikasugna. Men förutom det jag bakar har vi också födelsedagstårtor en gång i månaden för att fira den månades födelsedagsbarn. De tårtorna brukar vi köpa, men nu har jag fått äran att baka dem. En av godbitarna jag valde att baka till jobbet var brownies med frosting. Receptet kommer från favoriten Hummingbird Bakery, och frostingen är helt gudomligt god. Den innehåller mycket kakao och smakar gott av choklad, men den är heller inte för söt eftersom den innehåller Philadelphia. Jag lovar att ni heller inte kommer att bli besvikna om ni testar den!

Även själva kakan blev riktigt god, men jag tycker nog ändå att frostingen steals the show, men kombinationen söt krämig frosting och mustig kompakt brownie är alldeles ljuvlig. Jag hade lite hasselnötter (väldigt grovt hackade) och mjölkchoklad i mina, men i receptet rekommenderas välnötter och mörk choklad, men man får ju göra som man vill eller hur?! 🙂

Tyvärr hann jag inte med att fota browniesarna med frosting på, så ni får själva föreställa er hur goda de såg ut.

Brownies med bästa chokladfrostingen, 18-20 bitar

5 ägg

500 g socker

120 g vetemjöl

100 g kakao

250 g smält smör

30 g grovhackade nötter (tex valnötter eller hasselnötter)

30 g grovhackad choklad (jag valde mjölkchoklad)

Frosting:

200 g florsocker

75 g mjukt smör

30 g kakao

150 g cream cheese, kall

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i mjöl och kakao och sedan smöret. Blanda väl. Vänd till sist ner nötter och choklad. Häll i en pakplåtspappersklädd braspanna (långpanna) och grädda i 30-35 minuter i 170 grader. Låt svalna helt.

Vispa florsocker, smör och kakao med elvisp. Tillsätt cream cheesen och vispa i ca fem minuter, inte längre. Bred på kakan när den svalnat. Skär i kvadratiska bitar och servera.

21 reaktioner till “Brownies med bästa chokladfrostingen

  1. Jag är glad att du (omedvetet) fick mig att testa den där frostingen igen, får när den stått till sig lite blev den riktigt bra. Jag ska använda den ett par ggr till för att se, men jag tror att det här kan bli min favvofrosting för sommaren (när min vit choklad-grädd har svårt att hålla ihop i värmen..). Tackar för detta! 🙂
    Btw, det här inlägget gör mig bara så sugen på att baka brownies.. Mmmm

  2. Mumsigt! Jag läser regelbundet din blogg, tycker att det är en av de bästa! Har själv bott i Edinburgh, och besökt London en del, och stillar en del av min längtan dit med dina beskrivningar av mat&restauranger i London. Jag vill även passa på att fråga hur ni har det just nu, om ni är drabbade av kravallerna?

    1. Tack så mycket, Anna! Vi kom ju hem igår, och då var det hyfsat lugnt, verkar som att det var värst i måndags kväll, men nu när det satts in extra poliser känns det lugnare.

  3. Tror bestämt att jag får prova på att baka Brownies en dag! Låter gott! 🙂
    När blir det Skånerapport? 🙂

  4. Så länge som det blir gott så får man absolut göra som man själv vill:) Och det verkade ju detta bli…

    Hoppas du haft en härlig vecka, kul att vi lyckades med vädret!

  5. De söker inga nya på ditt jobb 😉 Låter som ett väääldigt bra ställe att fika… förlåt jobba på.
    Brownies älskar jag och har de frosting på toppen är det ännu bättre! Och helst med mörk choklad.

  6. Hejsan, hittade ditt recept via Google och tyckte det lät jätte gott men började tveka på en sak, ska det verkligen vara 1/2 kg socker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s