Andra dagen i Skåne spelade Christopher och Claes golf hela långa dagen i Falsterbo, så jag och min bästis Emma (som Claes är tillsammans med) fick en välförtjänt mysdag med mycket snack, en fika på Kust och sen när pojkarna kom hem, trötta men glada, fick de grilla lite och dricka öl medan vi flickor fixade resten.
Eftersom jag fick syn på kantareller i affären var jag tvungen att fixa ett snabbt, enkelt men ändå gudagott, tilltugg medan vi grillade.
Sen blev det souvlaki, sallad med tomat, gurka, blandade blad, rödlök och rikligt med feta, samt en sallad på pärlcouscous, pitabröd och hemmagjord tzatsiki. Emma var helt lyrisk när hon smakade tzatsikin som blir så otroligt god i smaken med en rejäl skvätt bra olivolja i. Mmm…
Pärlcouscous har jag fastnat för numera, det är så mycket godare och saftigare än vanlig couscous. Här blandade jag bara i olivolja, örtsalt, skivad rödlök och hackad persilja. Så gott!
100-150 g kantareller, borstade och hackade
1/2 vitlök solo alt. 1 klyfta vitlök, pressad
rejält med smör
hackad/klippt persilja
Zetas bruschetta med vitlök och örter
Stek kantarellerna på hög värme i smör. Tillsätt mera smör och vitlöken och sänk värmen. Salta och peppra och blanda i persiljan. Klicka upp på bruschetta. Enkelt – men sjukt gott!
Så GOTT med kantareller, älskar. Moghrabiah försökte jag köpa senast häromdagen, men puts väck ur flera matbutiker. Vågade inte fråga för jag vet inte hur det uttalas, men då ska jag fråga efter pärlcouscous istället 🙂
Jag hade ingen aning om att det hette Moghrabiah, men iaf Druvans hade pärlcouscous, det hittade vi på ICA. Här heter det giant couscous, enkelt och bra. 🙂
Så gott det ser ut 🙂
Tack Linda!
Oj, vad gott det ser ut! Vilken härlig dag med vänner! 🙂
🙂
Vad mycket gott! Det är ju så härligt när kantarellerna kommer, men samtidigt påminner de om att sommaren är på upphällning…. Fast jag älskar hösten, det är nu när det är skördetid som det finns som mest gott att äta på hela året!
Ja, jag vet, det är lite tve-eggat det där…
Moghrabiah har vi också fastnat för, mycket godare än vanlig couscous som inte alls går hem hos herrn i huset. Massor med god mat ni fick till och helt rätt, tzatsiki blir snäppet godare med olivolja i.