Mosaik, Malmö

Vi hann också med en middag ute i Malmö medan vi var hemma. Egentligen hade vi tänkt att gå till Gränden, trots att maten inte direkt är upphetsande där, är det helt ok, billigt och mysigt att sitta där. Men denna gången var nog sista gången vi gick dit. Otroligt otrevlig personal, avslagen läsk och 45 minuters väntan trots lediga bord och vi hade fått nog.

Så vi vandrade vidare till Mosaik på Stortorget och fick bra service meddetsamma. Även Mosaik är ganska billigt och här kan man äta tapas från olika länder. Helt ok mat, och vi blev mätta och nöjda.

Vi beställde bland annat in gratinerade musslor, som var helt ok, men helt ärligt ser de godare ut än de smakade.

Den friterade potatisen med aioli var däremot godare än förväntat.

Likaså  svamprisotton som var riktigt riktigt god, krämig och fin.

Getosttoasten fick Christopher ha för sig själv denna kväll, av någon anledning var jag inte sugen på stark ost just den kvällen. Men Christopher gillade den skarpt med de tunt skivade rödbetorna till.

Dessa bläckfiskringar trodde jag skulle vara lika trista och tråkiga och framförallt sega, som de man kan få ute (ni hör vilket bra humör jag var på när vi vrålhungriga fick vänta så länge på det andra stället…) men dessa var allt annat än sega. Mjuka och goda med aioli till och jag fick så jag teg.

Teriyakimarinerade kycklingvingar beställde alla tre paren in, och de var fingerlickin’ good.

Allt som allt en riktig trevlig kväll med nära vänner, särskilt när vi hade fått i oss lite mat och kunde vara trevliga igen! Det som värmer mest i hjärtat är att pojkvännerna till två av mina närmaste tjejkompisar kommer så bra överens med min pojkvän, trots att de får prata engelska. 🙂

8 reaktioner till “Mosaik, Malmö

 1. Det är så kul om en vänners respektive funkar med ens egen kille. Man vill ju kunna göra saker ihop. Men visst, vem blir inte extra nervös av att prata engelska med någon som har det som huvudspråk 🙂
  Middagen ser väldigt god ut, men tapas kan vara precis hur som helst på restaurang.

  1. Är tacksam för att svenskar i allmänhet är så duktiga på engelska, det gör det lättare för mig. Nästa steg blir väl att Christopher får lära sig svenska, men det är lite svårare… 🙂

 2. Där gjorde ni ett bra val, när ni gick bort till Mosaik istället! 🙂
  Fast visst är det lite synd…Gränden hade kunnat vara ett sådant toppenställe med tanke på miljön, om de bara hade ansträngt sig lite!

 3. Gränden ja.. så sorgligt ställe matmässigt, men innergården! Missbruk, kunde varit kanonställe.

  Mosaik däremot gillar jag, som älskar tapas i alla varianter, även om de bara har 3-4 st och alltid samma som funkar till veganer. La Roche ett stenkast därifrån är ett höjdartapasställe, eller var då jag var där sist (vilket var ett tag sen).

  1. Ja, La Roche är riktigt bra, men där kan man inte komma som walk-ins en lördag, tyvärr. Mosaik tycker jag är lite sådär i mitten, helt ok men kunde varit ännu bättre om de bara ändrat på lite småsaker 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s