Lottas restaurang, Ystad

Jag antar att jag blivit lite bortskämd med restauranger efter att ha bott i en storstad i tre år, men tycker ändå att det är så trist att bli besviken när man kommer hem till Sverige.

Mina föräldrar, Christopher och jag tänkte äta ute en kväll när vi var hemma, och valet föll på Store Thor i Ystad, för pappa tycker att de har så god mat. När vi kommer dit har de stängt själva innerestaurangen, smällt upp en ful uteservering och serverar en enklare sommarmeny. Tänk trångt mellan borden och bara hamburgare och kycklingfilé på menyn. Så vi sa tack och adjö och fick hitta på något annat. Tvärs över gatan låg Lottas restaurang, som faktiskt hade en mysig uteservering, men vi valde ändå att sitta inomhus.

Menyn var betydligt bättre än hos grannen, men var ändå lite tråkig tyckte vi. Hungriga som vi var beställde vi ändå och blev faktiskt glatt överraskade.

Sniglarna som jag, Christopher och pappa åt var stora och riktigt goda.

Mamma fick en god toast Skagen på grovt bröd med en stor sallad till.

Till varmrätt var det Christopher, mamma och jag som valde samma; schnitzel Cordon Bleu. Tyvärr inte kalv, men den var ändå riktigt god, och otroligt stor. Skysåsen till var riktigt god, det enda som drog ner lite var de visserligen goda, men ändå lite trista, friterade potatisen.

Pappa valde pepparbiff med pepparsås (och samma sorts potatis) och blev riktigt nöjd med sitt möra kött.

Efter så rejäla rätter var vi alltför mätta för att orka efterrätt, men orkade lite glass när vi kom hem i alla fall.

Annons

8 reaktioner till “Lottas restaurang, Ystad

 1. Kan verkligen inte mer än hålla med dej angående Store Thor. Vi är så innerligt trötta på deras sommarmeny som är samma, sommar efter sommar. Dessutom får man alldeles för små portioner för deras (ofta) hutlösa priser. Och trångt är väl bara förnamnet…
  Lottas var det ett tag sedan vi var på och det är ju trevligt att se och läsa att deras mat blivit så mycket bättre:) Sist vi var där (år sen) blev vi grymt besvikna, ”två grässtrån i kors över en köttbit på 3*3 cm” typ-av-mat fick vi då. Håkan skickade tom ut sin lammfilé och det händer inte ofta… Då kanske vi vågar oss dit nu igen. Sen är där ju en härligt atmosfär inne på Lottas och mysigt inrett.
  Ni kunde ju kommit upp på efterrätt hos oss, alldeles i närheten:)

  Ha en fortsatt trevlig helg.

  1. Det är verkligen för tråkigt, de måste inse att det inte håller i längden att bara mjölka turisterna… Usch, vad trist att Lottas var på det viset förr, då hade vi kanske tur. 🙂 Nästa gång kommer vi och hälsar på då! Underbart läge förresten och bo i de kvarteren!! Ha en fortsatt bra helg!

 2. Kul att du nämner Store Thor – vi har några Göteborgskompisar som råkade vara i Ystad för några veckor sedan, och även de klagade på deras sommarmeny. Maten hade tydligen inte varit speciellt spännande heller. Bra val att gå vidare, med andra ord! :=)

 3. Det är verkligen som lotteri att både välja restaurang och välja från menyn ibland. Det är roligt när man blir glatt överraskad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s