Corner Room

I Bethnal Green (zone 2), bara ett stopp ifrån Liverpool St på tunnelbanan, har kocken Nuno Mendes byggt sitt imperium. Hans restaurang Viajante är inhyst i ett gammalt rådhus (town hall) och resten av byggnaden är omgjort till hotell, som kallas just Town Hall Hotel and Apartments.

Huset är fantastiskt fint från utsidan och även inuti. Förutom gourmetrestaurangen Viajante (som jag verkligen vill prova) har de också öppnat upp en mindre restaurang kallad Corner room, i just det, ett litet hörnrum.

Rummet är inrett med en massa industrilampor och har fina väggfasta skåp vid sidorna. Här serveras typisk Nuno Mendes-mat, men med en betydligt mindre prislapp. Eller vad sägs om förrätter från £7 (ca 70 kr), varmrätter runt £12-£14 (120-140 kr) och alla efterrätter för £5 (50 kr). Helt makalöst bra.

Man kan inte ringa eller boka, utan det är bara att dyka upp. Nick och jag var där tidigt (halv sju-tiden) för jag trodde det skulle vara svårt att få bord, men vi var helt ensamma den första timmen, men sen fylldes rummet snabbt upp. Inte så konstigt med tanke på hur litet det är. När man sätter sig till bords berättar servitören att varje sittning är 90 minuter, men det hinner man fint tre rätter på utan stress, för både personalen och köket är effektiva. Dessutom får man dricka så mycket mineralvatten (med eller utan bubblor) som man vill för £1 per person. En trevlig touch.

Först fick vi in en rustik brödkorg och varsin stor grön oliv fylld med sardeller. Gott tyckte jag, medan Nick grimascherade. Han är inte så förtjust i fisk, och då var det ganska svårt att välja förrätt eftersom de alla innehöll något från havet.

Till slut tog han gröna bönor för där nämndes inget om fisk, men när tallriken hamnade på bordet så han två ansjovisar överst, men lyckades äta dem ändå. 🙂 I övrigt var rätten mycket god, ansåg Nick, och det var ju tur.

Jag valde krabba med dressing och sallad samt en äppel- och gurkgelé, som var riktigt riktigt god, på ett subtilt sätt.

Till varmrätt valde jag confiterad anka med kantareller, ägg, bönor och bröd. Egentligen kan jag inte äta bönor p g a magen, men de stod inte på menyn, så jag åt dem ändå. Riktigt gott med det perfekt tillagade ägget som blev till sås för rätten. Underbara smaker som gifte sig, igen på ett subtilt sätt.


Nick valde skirt steak med tomatsallad, och in kom en stor bit biff på en brödskiva, som sög upp all köttsaft, och en sallad på gröna, gula och röda, skalade tomater med chimichurri. Lite mer kraft i dessa smakerna, men så är har ju biff också lite kraftigare smak än confiterad anka.

Trots att jag var ganska mätt vid detta laget ville jag prompt ha dessert så vi delade på en väldigt intressant sådan; getostkaramell med blåbär, brioche och shisogranité (shiso är en asiatisk ört som påminner om mynta fick jag veta när jag googlade).

Ett riktigt lyckat restaurangbesök där allt var utomordentligt gott för en lite peng. Två rätter vardera, med en dessert, 2 glas vin och service charge (inbakad dricks) hamnade notan på£65 för oss båda. Ja tack!

Corner Room
Town Hall Hotel & Apartments
Patriot Square
London E2 9NF
Tel: 020 7871 0460

5 reaktioner till “Corner Room

  1. London är en av mina favoritstäder. jag trivs så bra där…Åh vilket trevligt restaurangbesök.Efterätten ser verkligen spännande ut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s